Incidentvrije Great Breweries Marathon dankzij weergoden

Deelnemers ontvingen naast een medaille ook een bierpakket
Marc Aerts Deelnemers ontvingen naast een medaille ook een bierpakket
5.000 sportievelingen waagden zich vandaag aan de Great Breweries Marathon, dit jaar aan zijn vierde editie toe. Start en finish was zoals vanouds op de terreinen van brouwerij Duvel Moortgat in Breendonk. 

Deelnemers konden kiezen voor een wandel- of looptocht van 25 kilometer of een volledig marathontraject van 42,195 kilometer. 1.500 gingen die laatste uitdaging aan, waarvan de helft al lopend. “Tijdens de vorige edities kregen onze deelnemers te maken met heel warm weer, dit jaar waren de weersomstandigheden veel aangenamer. Dat verklaart misschien waarom er dit jaar geen deelnemers werden afgevoerd naar het ziekenhuis of er geen noemenswaardige incidenten plaatsvonden”, zegt persverantwoordelijke van het evenement Debby Wilmsen. Elke finisher van de Great Breweries Marathon ontving een medaille en een rijkelijk gevuld bierpakket van de organisatie. Naast Belgen stonden er ook lopers en wandelaars uit onder andere de Verenigde Staten, Japan, Zuid-Afrika, Colombia, Nieuw-Zeeland en Oezbekistan aan de start. 

Marc Aerts
Marc Aerts
Marc AertsReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.