Gemeente Puurs-Sint-Amands plant nieuw woonproject voor mensen met beperking

De Molenbeek in Kalfort, met de naastgelegen Seniorie De Brug.
David Legreve De Molenbeek in Kalfort, met de naastgelegen Seniorie De Brug.
Met de opmaak van een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) voor het Fabiolapark wil de gemeente Puurs-Sint-Amands een woonproject voor mensen met beperkingen mogelijk maken. “Achteraan het bestaande seniorencomplex in Kalfortdorp is nog heel wat ruimte. Een project rond begeleid zelfstandig wonen zou hier perfect passen”, zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V).

“Het doel is hier een specifiek project voor zelfstandig wonen onder begeleiding voor mensen met een beperking te realiseren”, aldus de burgemeester. “Concreet zou het gaan om de bouw van een twintigtal studio’s met een gemeenschappelijke ruimte. Er staat dus zeker géén mastodont op de planning. De combinatie met de bestaande seniorie is ideaal, omdat hier bijvoorbeeld al de klok rond permanentie aanwezig is. Dit project is ook absoluut geen aanslag op de achterliggende open ruimte, integendeel zelfs. We geven het woonuitbreidingsgebied met de opmaak van dit nieuwe RUP immers een zachte functie.”

Gevoelig gebied

De oppositiepartijen uitten hun bezorgdheid over de plannen. “Wij vragen het bestuur om zeker niet té veel bebouwing toe te laten in dit gebied, meer bebouwing in de richting van de Molenbeek kan voor ons absoluut niet”, waarschuwt Peter Lemmens (Vlaams Belang). Ook Els Knoops (Groen) en Heiko Van Muylder (KR8!) stellen zich vragen bij het project: “Dit is heel gevoelig gebied, daarom stellen wij ons de vraag of er net hier nog bijgebouwd moet worden.”

De Molenbeek in Kalfort, met de naastgelegen Seniorie De Brug.
David Legreve De Molenbeek in Kalfort, met de naastgelegen Seniorie De Brug.