Gemeente en brouwerij leggen samen 5 hectare groot bos aan

BREENDONK Alain Van Audenaerde (Duvel Moortgat) en Alex Goethals (schepen voor Milieu) op de plek waar een bos zal worden aangeplant
David Legreve BREENDONK Alain Van Audenaerde (Duvel Moortgat) en Alex Goethals (schepen voor Milieu) op de plek waar een bos zal worden aangeplant
De gemeente Puurs-Sint-Amands en het brouwerij Duvel Moortgat plannen samen de aanleg van een bos van zo’n 5 hectare groot in Breendonk.

“Zoals voorzien in onze begroting gaan we elk jaar op zoek naar nieuwe gronden in onze gemeente die we kunnen bebossen. We konden eerder al een eerste stuk grond aankopen in de Schaafstraat, net volgde een tweede perceel zodat wij nu over een oppervlakte van 17.590 vierkante meter beschikken”, zegt milieuschepen Alex Goethals (CD&V).

“Ook Duvel Moortgat wou graag in eigen gemeente een project realiseren, de brouwerij kocht daarom de aangrenzende percelen, goed voor maar liefst 39.455 vierkante meter. Door samen te werken creëren we één zone van 5 hectare groot. Dit nieuwe bos moet een groene buffer worden tussen de A12 en de woningen: de bomen moeten zorgen voor minder geluidsoverlast en fijn stof.”

“In het najaar starten we met het planten van een 20-tal soorten bomen: zomereik, haagbeuk, gewone berk, vogelkers, hazelaar, esdoorn, kastanje en enkele wilgensoorten. Een deel van het bos zal ook worden aangelegd als speelbos. We voorzien twee toegangswegen met wandelpaden, één vanuit de Rijweg en één langs de Schaafstraat.”




2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Nele Van Beneden

    Mooi initiatief. Alleen kleine kanttekening: ze zijn vergeten vermelden dat ze eerst een heel bos platgelegd hebben achter de Buisseretlaan en dat voor de inwoners daar het lawaai en fijn stof afkomstig van A12 aanzienlijk gestegen is!

  • thierry christiaens

    Heel mooi en welgekomen initiatief. Hopelijk volgen er nog van deze projecten. Dank u Alex en Brouwerij Moortgat.