Gegijzelde hotelgasten: “We konden niet anders dan betalen”

L'hôtel Playacapricho à Roquetas de Mar
Neckermann L'hôtel Playacapricho à Roquetas de Mar
“We konden niet anders dan betalen.” Daniël Marivoet, zijn broer Jos en hun echtgenotes Emilienne De Smet en Patricia Van den Eden hebben uiteindelijk toch moeten toegeven aan hun Spaanse hotel. “Ze zien ons hier nooit meer.”

De broers en hun echtgenotes uit Breendonk en Sint-Amands mochten maandagnamiddag van hun viersterrenhotel Playacapricho in Roquetas de Mar bij hun terugkomst van het zwembad niet meer naar hun kamer. Van het hotel moesten de zestigers hun verblijf, 1.038 euro per kamer, meteen betalen, ook al hadden ze dat al gedaan bij hun boeking bij Neckermann.

Omstreeks 21.30 uur gingen ze dan toch overstag, na vijf uur wachten. “Onze kaart was geblokkeerd en we konden dus niet naar de kamer of aan onze spullen. We kregen het ook stilaan koud, hadden onze medicatie nodig en het restaurant zou een uur later sluiten. Ze mogen in België dan wel afraden om te betalen, dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan als je in badkledij in de foyer van een hotel staat.”

De guardia civil kwam ter plaatse, maar ondernam volgens Marivoet niets. “’Het was een interne aangelegenheid’, zegden ze. De medewerkers van Neckermann hebben nog hun best gedaan, maar veel hebben ze niet bereikt. We hopen nu dat we een terugbetaling kunnen krijgen via het garantiefonds. Dat zou normaal gezien in orde moeten komen. Nu maar hopen dat donderdag ons vliegtuig vliegt.”

Sinds ze betaald hebben, proberen de vier er het beste van te maken. “Maar bij ons vertrek moet het hotel niet zeggen ‘tot weerziens’. Na ons zo te hebben geterroriseerd, zien ze ons in de Playa-hotels nooit meer terug.”
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Martin

  Hotel werkt ook met andere operators (TUI ook problemen :) ) dus gaan daar niks mee inzitten.

 • sjaak vanslembrouck

  @MARCEL VERMEERSCH "Niet akkoord, ze hadden perfect rustig blijven zitten" Heb je dit atrikel niet gelezen ? Die mensen zijn in hun oude dag en hun medicatie lag in hun kamer, de kamer waar ze niet in mochten. Dus wat je eventjes zegt is "niet akkoord ze hadden daar moeten doodgaan in plaats van te betalen" Randdebiel.

 • Michael Dimers

  Roep het uit ! Zo luid mogelijk en zeg de feiten zoals ze zijn over de Playa-hotels ! Mensen, nooit boeken bij zo'n uitschot !

 • stefan ceulemans

  Tot nooit meer hotel

 • valee frans

  vele geven af op de hoteluitbaters wie is schuldig de directie van thomas cook van 100 000 den mensen geld ontvangen en het niet storten naar de hotels dat noem ik smeerlappen