Chiro Liezele huldigt nieuwe lokalen in

De leden van Chiro Liezele knipten samen officieel het lint door.
Marc Aerts De leden van Chiro Liezele knipten samen officieel het lint door.
Na een parcours van maar liefst 8 jaar, konden leiding en leden van Chiro Liezele zondagmiddag hun nieuwe lokalen inhuldigen. Ze knipten samen symbolisch het lint door. “Aan dit project hangt een prijskaartje van 650.000 euro, we zijn enorm fier op het resultaat”, zegt Els Goedgezelschap voor Chiro Liezele Bouwt.

“De plannen voor deze nieuwbouw ontstonden toen de dorpsschool -die met plaatsgebrek kampt- ons vroeg om onze oude Chirolokalen te kunnen gebruiken. Wij besloten daarom een nieuwbouw te zetten, en we werkten hiervoor samen met een bouwteam, de ouders, oud-leiding, het gemeentebestuur... Zo kon de leiding zelf zich blijven focussen op de wekelijkse Chiromomenten.”

De leden van Chiro Liezele knipten samen officieel het lint door.
Marc Aerts De leden van Chiro Liezele knipten samen officieel het lint door.

“Het bouwen zelf ging 2 jaar geleden van start, we verkten hiervoor samen met de lokale kerkfabriek die voor 50% eigenaar is van zowel grond als gebouwen. De officiële opening van de nieuwe lokalen vond zeer toepasselijk plaats tijdens het jaarlijkse ‘baksteenfestijn’. Daar zullen immers nog vele edities van volgen, want dit nieuwbouwproject kost alles samen 650.000 euro. In de toekomst gaan we onze nieuwe lokalen ook verhuren om een centje bij te verdienen.”

De Chirojongens en -meisjes zijn duidelijk fier op en blij met hun nieuwe thuis. De 120 leden mochten zondag samen een groot lint van wel 50 meter lang doorknippen, met daarop het nieuwe logo van Chiro Liezele. Elk stukje lint kan later op het Chiro-uniform genaaid worden.

“We konden onze nieuwe lokalen perfect afstemmen op wat we nodig hebben. Zo kregen de kleinste afdelingen geen eigen lokaal, zij kunnen voor hun spelletjes terecht in een grote zaal. De ouderen hebben wel een eigen plek, en we bouwden meteen ook een grote bergplaats. Daar kan al het kampmateriaal gestockeerd worden, dat vroeger verspreid zat over verschillende locaties.”

De leden van Chiro Liezele knipten samen officieel het lint door.
Marc Aerts De leden van Chiro Liezele knipten samen officieel het lint door.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.