Bijenplan moet diertjes extra boost bescherming geven

Het startschot van de ‘Actie voor bijen Klein-Brabant’ werd gegeven met de ondertekening van het charter van bij-vriendelijke gemeente.
rv Het startschot van de ‘Actie voor bijen Klein-Brabant’ werd gegeven met de ondertekening van het charter van bij-vriendelijke gemeente.
Met de opmaak van een bijenplan gaan de Imkervereniging Klein-Brabant en Natuurpunt voor een toename en betere bescherming van de bijen in Klein-Brabant.

“Bijen zijn cruciaal voor de mens: ze zijn belangrijk voor de bestuiving van onze voedselgewassen en voor de voortplanting van inheemse planten en bomen. Maar het gaat niet goed met de bijen, ze vinden alsmaar minder voedsel en nestplaatsen en sterven massaal door infecties en het gebruik van pesticiden. Wij willen hier wat aan doen, met de opmaak van een bijenplan”, klinkt het.

De Imkervereniging Klein-Brabant en Natuurpunt gaan samenwerken met de gemeenten Puurs-Sint-Amands en Bornem, de Provincie Antwerpen en het Regionaal Landschap Schelde-Durme. “Ons doel is om de komende twee jaar specifiek te focussen op de bijen in onze regio en de populaties van zowel wilde bijen als honingbijen hiermee een extra boost en bescherming te geven.”

Het startschot van de ‘Actie voor bijen Klein-Brabant’ vond plaats in het Hof van Coolhem in Puurs-Sint-Amands, waar het gemeentebestuur het charter van bij-vriendelijke gemeente ondertekende.

Actie voor bijen Klein-Brabant is één van de twaalf projecten die door Vlaams Minister voor natuur Koen Van den Heuvel werden goedgekeurd om natuurontwikkeling in Klein-Brabant nieuwe kansen te geven. De projectgroep krijgt een subsidie van 9.275 euro.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.