Appartement brandt uit, buren kunnen erger voorkomen

Het appartement in de Palingstraat brandde volledig uit.
Kurt Willaerts Het appartement in de Palingstraat brandde volledig uit.
Een korte maar hevige brand verwoestte zaterdagnamiddag een appartement in de Palingstraat in Puurs-Sint-Amands. “Alerte buren alarmeerden meteen de hulpdiensten en probeerden het vuur zelf te doven. Zo werd veel erger voorkomen, want dit gebouw telt 50 flats”, zegt burgemeester Peter Van Hoeymissen (CD&V).

“Het vuur ontstond zaterdag in het oude brouwerijgebouw Het Hof in de Palingstraat, dat werd omgebouwd tot appartementencomplex. Alerte buren merkten op dat er iets mis was, en riepen meteen de hulp in van hulpverleningszone Rivierenland. Terwijl ze op de brandweer wachtten, probeerden ze ook zelf het vuur te doven. Eens onze brandweermannen ter plaatse waren, was het vuur gelukkig snel onder controle.”

“Ondanks de korte duur, was het toch een hevige, uitslaande brand. Het appartement is dan ook volledig verwoest en onbewoonbaar. Maar de pompiers konden vermijden dat de vlammen oversloegen op de andere appartementen in het complex. De aanpalende flats hebben hooguit een beetje waterschade opgelopen, en hadden zaterdag natuurlijk ook last van rook- en geurhinder. De bewoners die in het gebouw aanwezig waren op het moment van de brand, werden tijdelijk opgevangen in het nabijgelegen jeugdhuis Jazaki.”

“Vier mensen raakten lichtgewond, zij liepen brandwonden op aan hun handen toen ze het vuur zelf probeerden te blussen. Maar ze konden ter plekke worden verzorgd, het was niet nodig om hen over te brengen naar het ziekenhuis. Deze alerte buren hebben veel erger voorkomen, door zo snel te reageren. De oorzaak van de brand is nog onbekend, het parket is een onderzoek gestart naar de omstandigheden. De bewoner van de flat kon tijdelijk elders terecht.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.