Veertiger krijgt effectieve celstraf na aanhoudend partnergeweld: “Hij greep haar naar de keel en deelde kopstoten uit”

MECHELEN - De toga van een advocaat in de correctionele zittingszaal van rechtbank van Mechelen.
David Legreve MECHELEN - De toga van een advocaat in de correctionele zittingszaal van rechtbank van Mechelen.
De 43-jarige Kris V. uit Putte is door de rechter een jaar lang naar de gevangenis gestuurd. De veertiger moest zich verantwoorden voor aanhoudend partnergeweld. Op zeer korte tijd duwde hij het hoofd van zijn vrouw tegen een betonnen paaltje, deelde hij verschillende kopstoten uit en greep hij haar een keer zelfs bij de keel.

“Een keer was het geweld zo erg dat er gedacht werd aan een spoedopname in de psychiatrie”, klonk het vorige maand op zitting. Beklaagde was telkens onder invloed van alcohol op het moment van de feiten. De veertiger zat in afwachting van zijn proces in de gevangenis. Onder meer omdat hij zich klaarblijkelijk niet kan houden aan opgelegde voorwaarden. “Meneer beloofde om te stoppen met de drinken maar dat lukte niet”, besloot het parket destijds. De rechtbank legde hem naast de effectieve celstraf ook nog een geldboete op van 800 euro. Of er beroep zal worden aangetekend tegen het vonnis, is nog niet bekend.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.