Vandalen slaan toe in Putse recreatiedomeinen: “Gebroken glas op veld en instructieborden vernield”

Instructieborden van de fit-o-meter werden van de palen getrokken
Gemeente Putte Instructieborden van de fit-o-meter werden van de palen getrokken
De afgelopen weken is vandalisme vastgesteld op de Putse recreatiedomeinen. Zowel in Beerzelberg als in de recreatiezone langs de Tinstraat gingen vandalen hun gang.

“De twee plaatsen waar het vandalisme werd vastgesteld, zijn de fit-o-meter in Beerzel en het omheinde kunstgrasveld in Putte”, zegt schepen van Sport Jeroen De Cuyper (N-VA). “Aan de fit-o-meter zijn voornamelijk de borden met instructies vernield. De schade aan het kunstgrasveld is aanzienlijker door de aangebrachte brandplekken en het gebroken glas.” 

De fit-o-meter in Beerzelberg werd recent geplaatst en biedt de mogelijkheid om individueel sport te beoefenen. Het kunstgrasveld wordt frequent gebruikt door verschillende Putse sportclubs en ligt in een ruimer natuurgebied waar ook nog een natuurlijk grasveld en wandelpaden liggen.

Klacht

“De gevolgen zijn niet alleen ernstig voor de gemeenten, met een belasting van de diensten en de herstellingskosten, maar ook voor de individuele sporter, de clubs en families die deze sportinfrastructuur gebruiken”, reageert burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester). “Zo is bijvoorbeeld het gebroken glas een gevaar voor kinderen en andere sporters. Als gemeentebestuur zullen wij dan ook streng optreden en de nodige stappen zetten. Wij hebben alvast een klacht tegen onbekenden ingediend bij de politie.”