Stille wake voor Cindy (45)

TIENTALLEN VRIENDEN WILLEN VERMOORDE VROUW HERDENKEN

In de Lindestraat liggen bloemen op de plaats waar zich gisteren het drama afspeelde.
Foto Legreve In de Lindestraat liggen bloemen op de plaats waar zich gisteren het drama afspeelde.
De vrienden van de 45-jarige Cindy, die donderdag doodgeschoten werd door haar ex-partner, organiseren een stille wake. "Een serene bijeenkomst om haar samen te gedenken", klinkt het op een herdenkingspagina voor Cindy. De 53-jarige ex-partner schoot zich na de feiten neer. Hij bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Cindy's vrienden willen vanavond om 19 uur samen komen aan de Koningsbaan in Beerzel bij Putte. "Iedereen is vrij om te komen en samen met ons een kaarsje te branden", melden de organisatoren. Al een dertigtal personen gaven op de herdenkingspagina voor Cindy op Facebook aan dat ze willen komen. "We moeten de familie en kinderen van Cindy steunen", laat al zeker een van de deelnemers aan de wake weten. Het nieuws van haar dood sloeg gisteren hard in bij de inwoners van Beerzel. De 45-jarige was dan ook erg gekend in de deelgemeente van Putte. Sinds vorig jaar werkte ze als medewerker bij de krantenwinkel Multishop langs de Koningsbaan en ligt om ruim honderd meter van de plaats waar ze donderdagochtend werd neergeschoten daar haar ex-partner Géry C.


De 53-jarige ex-partner van Cindy stond haar ter hoogte van het kruispunt met de Lindelaan op te wachten met een jachtgeweer. Nadat hij haar in hoofd schoot, bracht hij ook zichzelf een schot toe. Zowel een postbode als een buurvrouw troffen de twee levenloze lichamen aan. "Eerst herkende mijn zus haar niet. Ze zag iemand liggen in de haag bij het afrijden van de oprit. Toen ze haar zag liggen, belde ze meteen de hulpdiensten", vertelt de zus van een buurvrouw en getuige van de feiten. Zij hoorde naar verluidt ook de twee geweerschoten maar dacht eerst aan geluidshinder veroorzaakt door bouwwerken in de buurt.

Café

Buren van Géry uit de Vogelstraat reageren dubbel op de feiten. "Enerzijds schrik ik er niet van, anderzijds is het vies dat je hem kent en hij zulke feiten pleegt", vertelt een buurman. Nog volgens buurtbewoners reden donderdagnamiddag politiewagens af en aan. De woning werd verzegeld door de politie. "Hij was erg op zichzelf ingesteld. Veel contact hadden we er in de buurt niet mee", aldus enkele buurtbewoners. Ook Cindy verbleef er in die woning toen ze nog samen was met C. Ook met haar hadden ze niet veel contact. Enkele honderden meters verder hield ze samen met C. enkele jaren geleden nog samen een café open.


Op de plaats waar Cindy werd neergeschoten, kwamen zowel donderdagavond als vrijdag familie en vrienden bloemen en kaartjes met steunbetuigingen neerleggen. "Cindy kende ik niet persoonlijk. Enkel van in de winkel waar ze werkte. Ze was altijd vriendelijk, lief en tof in de omgang", vertelt een passant. "Zoiets verdient niemand."

Tweeling

Heel wat anderen denken dan weer meteen aan de twee kinderen van Cindy. De 45-jarige had een tweeling uit een vorige relatie. "Zij zijn de dupe in dit hele verhaal", klinkt het in heel Beerzel. De twee tieners waren op het moment van de feiten bij hun biologische vader. Hij vangt hen nu op. Ook de C. had enkele kinderen uit een vorige relatie.


Met het overlijden van de verdachte in moord op Cindy lijkt de kans dat de zaak ooit voor een rechtbank zal komen klein. Toch zal het onderzoek gewoon verder gezet worden door de recherche van de lokale politiezone Bodukap en onder leiding van onderzoeksrechter Theo Byl. "De komende dagen zal er ook nog een autopsie gebeuren op beide lichamen en de deskundigen zullen hun verslag verder afwerken zodat we toch een duidelijk zicht hebben op wat er hier is gebeurd", besluit Poelmans.