Remprobleem mogelijk aan basis crash met zwaargewonde

De auto waarin de bestuurster ernstig gewond raakte.
Marc Aerts De auto waarin de bestuurster ernstig gewond raakte.
Een 46-jarige vrouw uit Sint-Joris-Winge is gisteravond ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de Mechelbaan in Putte. De vrouw botste eerst met een vrachtwagen die niet tijdig kon remmen en knalde vervolgens tegen een tegenligger. Volgens het parket was er een probleem met de remmen van de vrachtwagen.

"Dat hier geen doden gevallen zijn, is een klein mirakel. Hadden hier kinderen of schoolgaande jeugd voorbijgereden, had het veel erger kunnen afgelopen." Aan het woord is een ooggetuige van een spectaculair verkeersongeval even voor 16.30 uur in Putte. Een vrachtwagenbestuurder reed op de Mechelbaan in de richting van Mechelen toen hij ter hoogte van het kruispunt met Heuvel en de Spoelstraat een voorligger te laat opmerkte. De trucker, een 32-jarige man uit Polen, ging nog in de remmen, maar kon een aanrijding met een personenwagen Citroën Xsara niet meer vermijden. De auto ging aan het slingeren en kwam vervolgens frontaal in aanrijding met een bestelwagen, die in de tegenovergestelde richting reed.


De vrachtwagen kwam enkele meters verder tot stilstand op het fiets- en voetpad. Om de bestelwagen te ontwijken, week de trucker uit naar het fietspad, waar hij zijn voertuig parkeerde tussen een gemetselde brievenbus en een boom.


Politie, brandweer en de medische diensten kwamen massaal ter plaatse. De bestuurster van de Citroën zat niet gekneld in de wagen, maar de brandweer heeft haar om medische redenen toch uit het wrak geevacueerd. Nadien is de 46-jarige vrouw uit het Vlaams-Brabantse Sint-Joris-Winge ernstig gewond overgebracht naar het ziekenhuis. "Ze verkeerde niet in levensgevaar", zegt Lieselotte Claessens van de Mechelse afdeling van het Antwerpse parket.

De vrachtwagen kwam tot stilstand op het fietspad.
Marc Aerts De vrachtwagen kwam tot stilstand op het fietspad.

Afgebroken

De Mechelbaan is tijdelijk afgesloten tussen het kruispunt waar het ongeval gebeurde en het kruispunt met de Vaatjesstraat. De omstandigheden van het ongeval worden onderzocht. Het parket bevestigde gisteren al wel dat er problemen waren met het remsysteem van de vrachtwagen. Volgens getuigen was de rem door roest afgebroken en heeft de politie die meegenomen voor verder onderzoek. Pas na anderhalf uur konden de auto's getakeld worden. Het ongeval veroorzaakte heel wat verkeershinder. (TVDZM)