Politie arresteert chauffeur onder invloed van drugs: “Hij stond geseind”

Mozkito
Bij een controleactie van de politiezone Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte, red.) werd een autobestuurder opgepakt en opgesloten in de gevangenis. “Niet enkel bleek hij onder invloed te rijden van drugs, hij stond ook geseind”, aldus de politie.

De politie controleerde dit afgelopen weekend langs de Tinstraat in Putte en op de Rijmenamseweg in Bonheiden. “In totaal werden 279 auto’s aan de kant gezet, evenveel autobestuurders moesten een ademtest afleggen”, gaat de politie verder. 

Er werden in totaal vier chauffeurs betrapt die een glas teveel op hadden. Hun rijbewijs werd ingetrokken voor drie uur. Een chauffeur bleek dus onder invloed te zijn van drugs. Zijn rijbewijs werd vervolgens in beslag genomen voor vijftien dagen. 

Geseind en geen rijbewijs

Alleen werden er volgens de politie verder nog tal van andere inbreuken vastgesteld bij de autobestuurder:  “Zo had de man geen identiteitskaart én rijbewijs op zak en bleek zijn wagen niet te zijn verzekerd of te zijn gekeurd. 

Bovendien stond de chauffeur ook nog geseind met het bevel tot arrestatie. De man werd dus opgepakt en opgesloten in de gevangenis. Zij wagen werd dan weer in beslag genomen en getakeld. 

GAS-boetes

Tot slot kreeg een chauffeur een proces-verbaal omdat hij rode verkeerslicht negeerde en bleek een fietser te rijden zonder verlichting. “Een andere fietser reed dan weer zonder handen aan het stuur én met de gsm in het hand”, besluit de politie. Die schreef ook nog elf GAS-boetes uit voor foutief parkeren.