Oude kachel vervangen door milieuvriendelijker model? Zo krijg je een premie van 300 euro

Stroomop, een bedrijf gespacialiseerd in onder meer pelletkachels, geeft een premie aan wie zijn oude, vervuilende kachel vervangt.
Stroomop Stroomop, een bedrijf gespacialiseerd in onder meer pelletkachels, geeft een premie aan wie zijn oude, vervuilende kachel vervangt.
Stroomop, specialist in milieuvriendelijk verwarmen met pellets, organiseert samen met 40 Vlaamse ondernemers, waaronder Huis De Cuyper uit Duffel en uit Beerzel voor de derde keer vervangjeoudekachel.be. Met een premie van 300 euro hoopt Stroomop haar ecologische duit in het zakje te doen. 

Voor elke kachel die ouder is dan 10 jaar en vervangen wordt door een performanter model, verleent Stroom tot eind maart een premie van 300 euro. “Consumenten vinden het milieu bij de keuze voor een verwarmingssysteem steeds belangrijker”, vertelt Ludwig Van Wonterghem, zaakvoerder van Stroomop. 

Uit een grootschalig onderzoek uitgevoerd door iVOX bij 1.000 Belgen in opdracht van Stroomop blijkt dat er in ons land 3,7 miljoen kachels in gebruik zijn. Daarvan zijn meer dan 1,3 miljoen exemplaren dringend aan vervanging toe. 1 op 3 Belgen heeft immers een kachel ouder dan 10 jaar in huis, 9,8 procent geeft zelfs aan dat hij ouder is dan 25 jaar. 

Voor meer dan 1 op de 10 landgenoten is een kachel  nog steeds het belangrijkste verwarmingssysteem in huis. Volgens Stroomop moeten bijna 43.000 toestellen in Antwerpen dringend vervangen worden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.