Meerderheid en oppositie voorstander van geluidsarm vuurwerk

Photo News
CD&V-Groen stelde tijdens de gemeenteraad een wijziging aan het politiereglement voor. De oppositiefractie wil zo geluidsarm vuurwerk mogelijk maken. 

“Met dit voorstel gaan we door op het Vlaamse totaalverbod op vuurwerk. De burgemeester kan immers steeds een toelating geven om af te wijken van het verbod. Wij vragen het politiereglement zo aan te passen dat uitzonderingen alleen worden toegestaan als het over geluidsarm vuurwerk gaat”, stelde Glenn Smets (CD&V-Groen). Het raadslid wenst dat deze uitzondering ook door het gemeentebestuur wordt toegepast. “Want de gemeente Putte organiseert jaarlijks een aantal activiteiten die traditioneel afgesloten worden met vuurwerk.” 

De meerderheid van Lijst Burgemeester en N-VA kon zich vinden in het voorstel en keurde het mee goed. “Wij zijn dit ook aan het opvolgen”, reageerde burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester).  “Via het politiereglement is het verboden om feestvuurwerk af te steken in Putte, alleen met een toelating van de burgemeester kan het. Voor de laatste oudejaarsperiode heb ik één toelating gegeven, het jaar ervoor twee of drie. Wat niet wil zeggen dat hier niets is afgeschoten. Dat probleem zal blijven, daar moeten we realistisch in zijn. De overheid kan dit moeilijk in de hand houden.” 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.