Man slaat vrouw tot bloedens toe, parket eist jaar cel

De toga van een advocaat in de correctionele zittingszaal van de rechtbank in Mechelen.
David Legreve De toga van een advocaat in de correctionele zittingszaal van de rechtbank in Mechelen.
Een man uit Putte heeft zich woensdagochtend moeten verantwoorden voor partnergeweld. Hij riskeert een celstraf van een jaar met probatie-uitstel. De feiten worden niet betwist maar wel geminimaliseerd.

De slagen kwamen aan het licht in oktober 2018. Het nieuw samengestelde gezin met acht kinderen, werd al een tijdje opgevolgd. “Toen opgemerkt werd dat de vrouw een blauw oog had, werd ze apart genomen en werd gevraagd wat er was gebeurd”, zei openbaar aanklaagster Nele Poelmans. “Eerst beweerde ze dat ze over een speeltje van de kinderen was gevallen maar uiteindelijk gaf ze toe dat haar vriend haar had geslagen.”

De politie werd erbij gehaald. Toen bleek dat de vrouw al lange tijd het slachtoffer was van partnergeweld maar schrik had om naar de politie te stappen uit vrees om hun kinderen te verliezen. “Mevrouw werd in het verleden al tot bloedens toe geslagen, kreeg een pan tegen het hoofd geslingerd, werd ei zo na gewurgd en moest zelfs een keer naar het ziekenhuis nadat een snijwonde moest worden gehecht”, aldus Poelmans nog.

De man ontkende op zitting de feiten niet maar minimaliseerde ze wel. Sinds de feiten aan het licht kwamen, wordt hij begeleid. Alleen hield hem dat volgens het parket tot slot niet tegen om zijn vrouw opnieuw te slaan. Een vonnis in de zaak volgt op 18 december.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.