Man rijdt rond met gestolen nummerplaat, messen en GHB

Kenny R., een bij justitie bekende crimineel uit Putte, is gisteren opnieuw voor de rechter verschenen. De man werd door de politie van Mechelen-Willebroek tegengehouden omdat hij rondreed met een bromfiets waar een gestolen nummerplaat aanhing.

Opmerkelijk is dat R. op het moment van die feiten een afwisselend verblijf had in de gevangenis. "Een week zat hij in de gevangenis, de andere niet", klonk het het op zitting. "Een gunst van justitie."

Vrij te verkrijgen

Volgens de openbaar aanklager vond de politie verder nog een flesje GHB alsook twee messen. R.'s raadsman Dieter Van Hemelryck repliceerde: "Vrij te verkrijgen stanleymessen." Hij vroeg gisteren om zijn cliënt een werkstraf of een straf met uitstel op te leggen. De beklaagde zelf beweerde dan weer dat hij de messen bij had om hem te behelpen. "Ik ben invalide en heb die messen nodig om bijvoorbeeld een zakje chips te openen", legde R. uit. "En die drugs had ik gewoon op zak. Niet om te gebruiken, niet om te verkopen."

Groot strafregister

Het parket moest niet weten van de gevraagde straffen door de verdediging. "Meneer blijft maar feiten plegen en heeft inmiddels een bijzonder groot strafregister", aldus de aanklager. "De vraag is: welke bestraffing is voldoende alvorens er een einde komt aan het plegen van feiten?" Een vonnis in de zaak volgt op 24 oktober.


(TVDZM)