Kalender ‘Typische Puts’ bundelt Putse recepten

De initiatiefnemers van de kalender en de verschillende chefs
Lokaal bestuur Putte De initiatiefnemers van de kalender en de verschillende chefs
De kalender ‘Typisch Puts’ is een verzameling van twaalf Putse gerechten en hun bijbehorend recept geworden. Vormingplus regio Mechelen, cultuurdienst Putte, bibliotheek Putte en het lokaal dienstencentrum Het Lijsternest gingen op zoek naar de recepten.

“Samen met twaalf enthousiaste Puttenaars en verenigingen werden op die manier evenveel Putse gerechten verzameld waarvan de recepten werden genoteerd. Deze twaalf gerechten vormen de basis voor een unieke Putse kalender”, vertelt burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester).

Samen met partijgenote en schepen van Cultuur Inge De Bie overhandigde hij tijdens de voorstellingsavond van de kalender een eerste exemplaar aan de twaalf Putse koks. Zo verleenden volgende personen hun medewerking aan dit kookproject: Anja Fransen (rijstpap), Tinny Rombouts (pannenkoeken), Theo Vloeberghs (heembrood), Gerda Vervloesem (vogelnestjes met maderasaus), An Goossens (bloemkoolschotel), Luk De Wachter en Maarten Op de Beeck (rozijnenkoeken), Wendy Van Camp (appellek), Maria Bastiaens (frikadellen met krieken), KLJ Putte (spaghetti), Julienne Meulemans (dennenappels op jenever), Christiane Cloetens (rode kool) en Monique Geerts (biscuit). Hun recepten staan stap voor stap geformuleerd op de kalender, die te koop is aan de balie van de Putse bib.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.