Grasheidenaar in provincieraad voor PVDA

Rudy Sohier
rv Rudy Sohier
De 62-jarige Rudy Sohier uit Grasheide (Putte) legt volgende week de eed af als nieuw provincieraadslid voor de partij PVDA. Rudy, een gewezen arbeider en vakbondsman, werd verkozen met bijna 7.000 voorkeurstemmen.

“Een grote verrassing. Het was mijn debuut op een provinciale lijst, dus ik wist niet goed wat te verwachten”, reageert Rudy. “Mijn stokpaardjes zijn veiligheid op het werk en een milieuvriendelijke mobiliteit. Maar ook de zelfbedieningspolitiek wil ik een halt toe troepen, denk maar aan de riante uittredingsvergoedingen. De afgeslankte provincies moeten van hun krappe budget 2,4 miljoen euro uitgeven aan overdreven uittredingsvergoedingen van enkele gedeputeerden. Het contrast met de werkende mensen kan niet groter zijn. Ik wil mij nooit zo ver verwijderen van mijn kiezers. Daarom zal ik de zitpenningen die ik ontvang voor het bijwonen van de vergaderingen afstaan aan het steunfonds van de PVDA.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.