Gemeente sluit skatepark omwille van veiligheid

Het skatepark van Putte.
Gemeente Putte Het skatepark van Putte.
Het college van burgemeester en schepenen van Putte heeft beslist om het skatepark aan Klein Boom onmiddellijk te sluiten omwille van de veiligheid. 

Bij de laatste keuring werd vastgesteld dat het onderstel van de toestellen ernstige slijtage vertoonde. “Als bestuur hebben wij onmiddellijk de beslissing genomen om het skatepark te sluiten toen we op de hoogte werden gebracht van de problematische situatie. De veiligheid van de jeugd primeert”, zegt burgemeester Peter Gysbrechts. 

Herstelling blijkt niet mogelijk omdat het onderstel te slecht is. De gemeente bekijkt hoe het twaalf jaar oude park kan worden vervangen. “Bovendien wordt er gekeken waar een nieuw skatepark het best kan geplaatst worden”, zegt schepen van Sport Jeroen De Cuyper.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.