Gemeente krijgt eigen kringwinkel

De kringwinkel komt in de voormalige discotheek De Toekomst op de hoek van het Kerkplein.
Marc Aerts De kringwinkel komt in de voormalige discotheek De Toekomst op de hoek van het Kerkplein.
Na discotheek De Toekomst en kledingzaak Kelvik Store krijgt het pand op de hoek van het Kerkplein een derde leven: dat van kringwinkel. Kringwinkel Zuiderkempen opent er in januari een achtste filiaal.

"Putte is voor ons een blinde vlek. De inwoners vinden wel hun weg naar de winkel in Heist-op-den-Berg, maar uit een bevraging bij onze klanten bleek dat er weldegelijk potentieel is in deze gemeente", zegt Wouter De Backer, directeur commercieel beleid van Kringwinkel Zuiderkempen. "Er is bovendien ook extra nood aan winkelruimtes. Dit jaar zien we opnieuw een stijging van negen procent bij het aantal ingezamelde goederen. Die groeiende goederenstroom vraagt natuurlijk ook extra winkeloppervlaktes. Door nieuwe winkels te openen, redden we meer goederen van de afvalberg en slibben onze magazijnen niet dicht."


De kringwinkel in Putte zal huisraad, textiel en vrijetijdsproducten als boeken en cd's verkopen. Wie kleingoed wil afleveren is in Putte welkom, maar voor het binnenbrengen van grote goederen moet je nog steeds in Heist-op-den-Berg zijn. "Bij de opstart zullen er in Putte drie medewerkers en één winkelbegeleider tewerkgesteld zijn, mensen die we gaan overhevelen van een andere kringwinkel. Het pand is zeer goed onderhouden en dient alleen maar ingericht te worden. Het gemeentebestuur van Putte geeft ons alvast een financiële duw in de rug voor de investeringen van de inrichting van het gebouw. Het vraagt nu enkele maanden tijd om het gebouw in te richten als kringwinkel. We openen in januari 2018 de deuren, al ligt de precieze openingsdatum nog niet vast." (AVH)