Folkband Circo Maximo wint Nederlandse muziekwedstrijd: “Extra drive toen zaal vol Nederlanders meezong in het Kempisch”

Circo Maximo
De folk- en kleinkunstband Circo Maximo, met leden uit Putte en Heist-op-den-Berg, heeft de finale van het Nederlandse Utrechts Kleinkunst Festival gewonnen. De band wist met zijn muziek én Kempisch dialect de Nederlandse harten te veroveren en krijgt in het najaar het plaatselijk theater ter beschikking voor een eigen show.

“Dit hadden we niet verwacht. We waren al blij dat we met ons Kempisch dialect werden geselecteerd voor de wedstrijd. In de halve finale vrijdag konden we voor de eerste keer de andere deelnemers bekijken. Het concept kleinkunst wordt in Nederland anders ingevuld dan in België. Voor hen is kleinkunst alles gaande van kleinkunstmuziek over cabaret tot comedy. We konden dus moeilijk inschatten of de jury onze set zou appreciëren”, zegt gitarist Henk Dom. 

Verfrissend

“Het niveau van de finale op zaterdag lag een stuk hoger dan op vrijdag, maar de reacties van het publiek waren alvast een sterke steun. Een zaal Nederlanders horen meezingen met een nummer in het Kempisch gaf genoeg drive om net iets meer te geven. Volgens het publiek en de andere artiesten is wat we brengen zeer vernieuwend en verfrissend.”

Dankzij de overwinning gaan er voor de band nu een aantal deuren open in Nederland. “In de eerste plaats hebben we contacten gelegd met zowel artiesten en mensen die optredens organiseren. De wedstrijd wordt in Nederland ook door het publiek gevolgd. Ik zie nu bijvoorbeeld al een stijging in de luisteraars op Spotify en YouTube. De komende dagen gaat de organisatie mensen contacteren die ons speelkansen en andere mogelijkheden zullen aanbieden. Aan de wedstrijd was geen geldprijs verbonden, maar we krijgen wel het theater in het najaar een avond ter beschikking voor een volledige show. Iets waar we nu al naar uitkijken.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.