Dronken bestuurder neemt de benen nadat hij wagen in gevel parkeert

Een voertuig knalde in de Daliastraat in Putte tegen de gevel van een pas gerenoveerde woning. Heidi Vluymans bij de ravage.
Wannes Vansina Een voertuig knalde in de Daliastraat in Putte tegen de gevel van een pas gerenoveerde woning. Heidi Vluymans bij de ravage.
Een wagen is zaterdagavond met hoge snelheid in de gevel van een net gerenoveerde woning in de Daliastraat in Putte gereden. De bestuurder nam de benen terwijl zijn motor nog stond te draaien en het huis onder de rook zette.

Gery Verschaeren, Heidi Vluymans en hun 12-jarige zoon zaten televisie te kijken toen ze omstreeks 23 uur een luide klap hoorden. “We dachten eerst dat het bij de buren was of op straat, maar toen we gingen kijken, zagen we dat de auto tegen de gevel van ons huis was gereden. Ik heb de bestuurder nog gezien. Hij maakte wilde bewegingen alvorens weg te lopen”, vertelt Heidi.

Volgens de eigenaars moet de wagen met een enorme snelheid hebben gereden. Hij kwam uit de Waverlei, ging over een paaltje, de brievenbus en een struik om tegen de gevel en de garagepoort tot stilstand te komen. De motor draaide nog. “We vreesden voor brandgevaar en hebben onmiddellijk de hulpdiensten gebeld.”

Geluk

De brandweer kwam ter plaatse en stutte de woning, die nog maar net gerenoveerd was. “De garagepoort staat er nog maar drie maanden en kostte 10.000 euro. Tel daar nog eens de schade aan de gevel bij... Gelukkig dateert het huis uit de jaren 70 en werd deze nog met dikke bakstenen gebouwd”, vertelt Gery.

Een geluk bij een ongeluk ook dat niemand in het huis gewond raakte. Een paar meter meer naar rechts en de wagen had in het salon gezeten. “Een kwartier voor het ongeval stond mijn man ook een sigaretje te roken in de voortuin. De schade is gelukkig dus enkel materieel”, zegt Heidi.

Volgens het getroffen gezin wordt er overigens heel vaak veel te snel gereden in hun straat, een zone 30 nochtans. “Er zijn ‘mannekes’ getekend op het voetpad, maar waren dat échte personen, dan waren ze al een miljoen keer doodgereden. Het is te zot voor woorden hoe hier wordt gereden”, weet Heidi.

“Volgens onze buurman was de bestuurder hier kort tevoren overigens al met gierende banden door de straat gereden. Blijkbaar was hij rondjes aan het rijden”, aldus nog Gery.

Huiselijke ruzie

De bestuurder, die onder invloed bleek te zijn, kon niet veel later worden gevat. Zijn rijbewijs werd meteen voor vijftien dagen ingetrokken. De man bleek kort voordien te zijn vertrokken na een huiselijke ruzie. 

Een voertuig knalde in de Daliastraat in Putte tegen de gevel van een pas gerenoveerde woning.
Wannes Vansina Een voertuig knalde in de Daliastraat in Putte tegen de gevel van een pas gerenoveerde woning.
Een voertuig knalde in de Daliastraat in Putte tegen de gevel van een pas gerenoveerde woning.
Heidi Vluymans Een voertuig knalde in de Daliastraat in Putte tegen de gevel van een pas gerenoveerde woning.
Een voertuig knalde in de Daliastraat in Putte tegen de gevel van een pas gerenoveerde woning.
Heidi Vluymans Een voertuig knalde in de Daliastraat in Putte tegen de gevel van een pas gerenoveerde woning.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.