Dierenbescherming neemt alweer katten in beslag bij hoarders

Een van de verwaarloosde kittens.
Dierenbescherming Mechelen Een van de verwaarloosde kittens.
Dierenbescherming Mechelen heeft negen katten in beslag genomen bij een ouder echtpaar in Putte. Er moest politiebegeleiding aan te pas komen. Het was niet de eerste keer dat er dieren in beslag werden genomen.

De opdracht om de verwaarloosde katten in beslag te nemen, werd gegeven door Dierenwelzijn. Twee weken terug wilden de eigenaars de deur niet openen voor de medewerkers van de Dierenbescherming, deze week lukte het met hulp van de politie wel. Wel konden ze niet alle dieren vangen omdat een aantal katten door de eigenaar werd losgelaten.

“Het zijn echte hoarders. In september namen we er al eens tien katten in beslag en eerder gebeurde dat ook al eens met runderen. De katten hadden één kattenbak en leefden in hun eigen vuiligheid. Ze kwamen binnen met oormijt, vlooien, wormen én niesziekte”, zegt Katia Geudens.

Kittens

Onder de negen ook vier kittens, waarvan de oogjes en neusjes vol snot zitten. Omdat alle opvanggezinnen vol zitten, zoekt de Dierenbescherming een extra pleeggezin. Om de zorg voor de katten te dragen, startte de Dierenbescherming ook een geldinzameling op Facebook.

Van zodra de katten door Dierenwelzijn worden vrijgegeven, gaat de Dierenbescherming op zoek naar een nieuw baasje. Het gaat om sociale dieren. In de Dierenbescherming verbleven voor de grote inbeslagname al een 30-tal katten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.