De Gendt publiekstrekker op na-Tourcriterium

Thomas De Gendt was in de Tour de France verschillende etappes lang de drager van de bolletjestrui.
BELGA Thomas De Gendt was in de Tour de France verschillende etappes lang de drager van de bolletjestrui.
Het eerste na-Tourcriterium in Putte op maandag kleurt volledig Belgisch, met Thomas De Gendt als publiekstrekker. Hij won de rit naar Chalet Reynard op de Ventoux.

"Een huzarenstukje." Algemeen verantwoordelijke van het criterium Karl Haverbeke steekt het niet onder stoelen of banken dat hij en zijn team hebben moeten zwoegen voor een aantrekkelijk deelnemersveld. Thomas De Gendt, ritwinnaar van de etappe naar Chalet Reynard (Ventoux) en enkele dagen drager van de bolletjestrui, is de publiekstreker. Hij krijgt het gezelschap van ploeggenoten Sean De Bie en Jelle Vanendert. Verder nemen ook nog Jasper Stuyven, Stijn Vandenbergh, Roy Jans, Iljo Keisse en wereldkampioen veldrijden Wout Van Aert deel.

Eddy Merckx

Vijfvoudig Tourwinnaar Eddy Merckx komt naar Putte voor het startschot en krijgt het gezelschap van negen andere ex-ritwinnaars. "De tien ex-ritwinnaars worden zowel in de feesthallen van Klein Boom als op het Kerkplein gehuldigd. De interviews in de feesthallen gebeuren aan de echte tafel uit het VRT-programma Vive le vélo 2016, ons ter beschikking gesteld via schepen Werner Timmermans", vervolgt Haverbeke.


Een bedrijvenkoers, helikoptervluchten boven Putte en een afterparty met DJ Wout moeten het volksfeest compleet maken. De organisatie verwacht tussen 8.000 en 10.000 aanwezigen. "We raden iedereen aan om geen rugzakken mee te nemen. Op elke straathoek zal politie aanwezig zijn en zal er gecontroleerd worden", zegt burgemeester Peter Gysbrechts (Open Vld).