Sandy ‘Xandee’ Boets viert 40ste verjaardag met gemengde gevoelens: "Ik mis mama, maar ben ook opnieuw gelukkig in de liefde"

Sandy wil een toekomst met Kris opbouwen.
repro VDT Sandy wil een toekomst met Kris opbouwen.
Deze week is Xandee (Sandy Boets) 40 geworden. Die toch wel speciale verjaardag vierde ze echter met gemengde gevoelens. "Voor het eerst zijn de kinderen bij de papa en mijn mama kan er ook niet meer bij zijn. Dat maakt me wat verdrietig, maar anderzijds ben ik blij dat ik mijn 40ste verjaardag thuis kan beleven samen met mijn nieuwe liefde, Kris."

Het is een moeilijk jaar geweest voor Sandy Boets. Na enkele hartoperaties hoopte ze te kunnen revalideren in 2018, maar ze werd getroffen door een gezwel in haar baarmoeder. Opnieuw ging ze onder het mes. "Tot twee keer toe kreeg ik daarna het nieuws te horen dat er zich opnieuw een gezwel had gevormd in mijn baarmoeder", vertelt ze. "Die werden verwijderd en onderzocht. Gelukkig bleek het telkens om een goedaardig gezwel te gaan."

De grootste medische zorgen zijn dus van de baan voor Xandee, al sukkelt ze nog steeds met haar voet. Die geraakte bij een van de hartoperaties verlamd. "Ik heb nu een nieuwe brace dankzij mijn sporttherapeute, die toch iets minder opvalt bij het stappen en waardoor ik minder val. Maar het blijft een moeilijke oefening, elke dag opnieuw, om hiermee om te gaan. Maar ik probeer zeker veel te sporten. Zo speel ik volleybal en fiets ik. Maar ik zal er volgens de professor aan moeten wennen dat die voet niet meer veel beter zal worden."

Zwaar verlies

Maar dat stoort Sandy niet zozeer. Ze ziet mentaal nog steeds meer af. Het verlies van haar mama in januari na een strijd tegen longkanker valt haar nog steeds zwaar. "Mijn mama was altijd een steun voor mij. Wanneer er iets scheelde, ging ik naar haar toe en zij had dan steeds raad voor mij. Ook voor de kinderen is het een zwaar verlies, want zij verbleven vaak bij haar."

Sandy zakte sinds het overlijden van haar mama steeds een beetje verder in een put weg. "Ik kon dat niet plaatsen. Eerst kon ik zelfs niet tot aan haar graf gaan. Dat was te moeilijk. Ik besefte dat ik er op eigen krachten niet zou bovenop komen en dus ging ik in therapie. Daardoor kon ik toch het graf van mijn mama bezoeken en sinds dat moment zet ik kleine stapjes verder."

Terwijl Sandy vocht tegen haar depressie, kreeg ze in mei opnieuw met een tegenvaller te maken, want haar vriend Jörg zette een punt achter de relatie. "Ik had dat niet zien aankomen", vertelt ze. "We zijn wel nog steeds vrienden. Jörg heeft een nieuwe vriendin en ook bij mij is er sinds anderhalve maand weer sprake van verliefdheid. Ik heb Kris Bernac in het ziekenhuis leren kennen en de vonk sprongen meteen over. Dat gevoel van verliefd zijn, geeft me vleugels. Het klikt echt, ook met mijn twee dochters. Kris geeft me heel veel steun en moed. Het is nog pril maar ik kan zeker zeggen dat ik met Kris oud hoop te worden."

Muzikale comeback?

Sandy zal dan ook met haar nieuwe gezin de eindejaarsperiode tegemoet gaan. "Ik kijk ernaar uit om gezellige momenten te beleven. In 2019 wil ik echt een nieuwe start maken. Ik heb me het voorbije jaar meerdere keren egoïstisch gevoeld omdat ik tijd voor mezelf nam, maar ik kon echt niet anders. Ik moest dingen verwerken. De therapie doet me deugd. Soms heb ik het nog moeilijk, maar ik sta terug sterker in mijn schoenen."

En dus denkt Sandy aan een comeback op muzikaal vlak in 2019. "Ik ga optreden met de live coverband Festeyn. Dat wordt ongetwijfeld een topervaring. Daarnaast wil ik graag zelf muziek maken. Momenteel ben ik bezig met teksten schrijven. Als je zoveel meemaakt, heb je uiteraard voldoende inspiratie. Ik heb alvast erg veel zin om weer op het podium te staan!" Wie een feestje plant in 2019, kan Festeyn boeken via mail naar uvbooking@gmail.com of op het nummer 0495/22.13.46.

Sandy met haar mama, die begin dit jaar overleed.
repro VDT Sandy met haar mama, die begin dit jaar overleed.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.