Ontdek hier alle lijsttrekkers uit jouw provincie

RV
Een tweede stembusgang in goed een half jaar tijd, daar kan een hoofd al eens van omlopen. Wie staat nu weer op die affiches? Waar staan ze voor? En vooral: waarom moeten ze uw stem krijgen? Die vragen laten we de Vlaamse lijsttrekkers zelf beantwoorden in een uitgebreide reeks interviews.

In oktober diende u nog te bepalen wie aan het hoofd van uw gemeente of stad zou staan. Voor de ene een fluks ingekleurd bolletje, voor de ander een rondje tobben tot in het stemhokje. Maar waar u toen een veld politici ‘uit de buurt’ mocht beoordelen, wordt dat veld op 26 mei aardig opengetrokken. We kiezen namelijk welke provinciegenoten ons zullen vertegenwoordigen in het federaal en Vlaams parlement.

Aan bekende namen geen gebrek. Strikt genomen hoeven we u niet Bart De Wever, Wouter Beke of John Crombez voor te stellen. Maar dit gaat niet over die ene straat die een nieuwe asfaltlaag nodig heeft, of een sportcentrum waar het dak aan vernieuwing toe is. Dit gaat over waar we als land de komende jaren heen willen.

Dat bolletje waar we het eerder over hadden? Dat wilt u dus niet zomaar even snel inkleuren. En tobben tot in het stemhokje? Liever niet, denken we dan. Neen, u wilt op 26 mei weten wie wat voor u kan betekenen, en op welk niveau. Daarom nodigde HLN 62 lijsttrekkers uit. Brabanders, Antwerpenaren, West- en Oost-Vlamingen, en Limburgers: allemaal namen ze plaats voor onze camera, in de vuurlinie van onze journalisten. En het resultaat vindt u tot het verkiezingsweekend elke dag in Het Laatste Nieuws en op HLN.be.

Lees dus vooral mee, en plaats dat bolletje op 26 mei niet overhaast, maar wel zonder getob.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc De Metsler

  Ik moet al die zever en politiek gedoe niet weten het zijn allemaal leugenaars , maffia en hypocrieten , veel beloven en na de verkiezingen blijven ze maar zakkenvullen en het land failliet maken ik zal stemmen op een partij voor eigen volk.

 • duncan Mac Sporran

  Daar zijn ze terug ! Na 6 jaar stilte hebben ze alleen voor zichzelf gezorgd, torenhoge wedden met ruime onkosten vergoedingen en voor later een onbezorgd hoog pensioen. Ondertussen werden de burgers uitgemolken en werd de staatsschuld naar ongeziene hoogte gebracht ! Proficiat ! Hopelijk zijn de burgers ondertussen wakker geworden en zullen ze hun stem niet geven aan deze graaiers.

 • Eddy Claes

  Work or die. Niet willen werken, nog alleen water en zwart brood. Dit is wat NVA bij ons ook wil bekomen. Arm Vlaanderen. Een coalitie met NVA wil zeggen met Jan Jambon als premier. Dat is een ex Vlaams blokker en een notoir separatist en Walen-hater. Ze zijn nog niet zot daar in Wallonië hé... In Vlaanderen blijkbaar wel, want daar is het idee dat Jan Jambon premier kan worden gewoon valabel. Nva is een onbetrouwbare partij.

 • schevernels diana

  De zweedse regering mag verder doen hopelijk toch anders krijgen we die alles willen weggeven en er niet voor moeten werken....

 • Paul Philippaerts

  Mensen stem toch niet voor kerels of dames die al een job bij de overheid hebben. Kan het zijn dat burgemeester en een parlementarier halftijdse jobs zijn. Hoe kan Vandeput dan fulltime burgemeester zijn in Hasselt en nog fulltime zitting houden in het parlement in brussel. En hij is niet alleen.