Wie het Hopmuseum wil bezoeken, moet reserveren

Het Hopmuseum in Poperinge.
Toerisme Poperinge Het Hopmuseum in Poperinge.
Het Hopmuseum in Poperinge en de thematentoonstelling ‘Hommelbloed’ kan je opnieuw bezoeken, maar hiervoor moet je wel op voorhand reserveren en moeten een aantal coronarichtlijnen opgevolgd worden.

Op www.toerismepoperinge.be kun je een datum en tijdslot kiezen. Betalen gebeurt in het museum zelf en alleen elektronisch. Het Hopmuseum is uitsluitend open voor individuen, gezinnen en bubbels van maximum tien mensen. “Ontsmettingsgel is beschikbaar aan de inkom en de balie. Een mondmasker mag, maar is niet verplicht. Uit hygiënische overwegingen accepteren we alleen betalingen met de kaart. In het museum gelden de regels van social distancing. Hou dus minstens 1,5 meter afstand met andere bezoekers. Gelieve het bezoekersparcours te volgen. Maximaal twintig bezoekers per verdieping”, zegt Toerisme Poperinge. 

“Kinderen kunnen deelnemen aan een fotozoektocht mits het volgen van een vaste bezoekersomloop. Audiogidsen worden na ieder gebruik gedesinfecteerd. Er zijn een beperkt aantal lockers beschikbaar, die ook regelmatig worden ontsmet. Deze werken met een muntstuk van een euro, maar er wordt geen geld gewisseld aan de kassa. De toiletten van het museumcafé zijn toegankelijk. Was grondig je handen. De lift is beperkt tot één persoon tegelijk of per contactbubbel. De liftknoppen worden regelmatig ontsmet. De museumshop is open. Toeristische folders staan ter beschikking. Gelieve aangeraakte folders mee te nemen.”