Wandeling ‘Op zoek naar de bron van de Vleterbeek’

De Poperingevaart
Michael Depestele De Poperingevaart
Natuurpunt Poperingen - Vleteren organiseert op dinsdag 2 juli een zomeravondwandeling.

De bovenloop van de Poperingevaart, de Vleterbeek, ontspringt aan de Katsberg in Frankrijk. Vanaf Abele (België) stroomt ze binnen tot Poperinge. “Net aan de overkant van ‘de schreve’ liggen tal van mooie wandelgebieden. Dit is ondermeer het geval op en rond de Katsberg (Mont des Cats). Met zijn 164 meter hoogte, zijn zendmast en abdij is het een vertrouwd herkenningspunt in de streek. Bovendien ligt de bron van de Vleterbeek op de flank van deze getuigenheuvel. De afstand van deze mooie wandeling bedraagt ongeveer 7 kilometer”, zegt Guido Quaghebeur, voorzitter Natuurpunt Poperinge - Vleteren. 

Kledij en schoeisel aanpassen aan de weersomstandigheden. De wandeling start om 18.45 uur op dinsdag 2 juli. Er wordt afgesproken aan kerk Godewaersvelde (Fr.). Leden van Natuurpunt kunnen gratis meewandelen, niet-leden betalen 3,50 euro per persoon of 7 euro per gezin.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.