Vrouw vraagt vrijspraak voor slagen aan ex: “Ik legde een valse verklaring af in de hoop onze relatie nog een kans te geven”

Henk Deleu
Een jonge vrouw ontkent op de rechtbank van Ieper dat ze haar gewezen vriend geslagen heeft. Nochtans legde ze eerder een verklaring af waarin ze het tegendeel beweerde. “Ik deed dat omdat ik dacht dat hij onze relatie dan nog een kans zou hebben gegeven.”

De 24-jarige vrouw uit Poperinge werd eerder bij verstek gestraft voor slagen aan haar voormalige vriend. De Poperingse wist niet dat ze was veroordeeld voor de feiten, tot iemand haar daar op wees. Ze tekende verzet aan en de zaak kwam opnieuw voor de rechter. De vrouw werd blijkbaar zelf hard aangepakt door haar ex. Volgens haar raadsman bracht hij haar zelf een paar keer naar de spoed, waar ze in zijn aanwezigheid moeilijk kon zeggen van wie ze slaag had gekregen. Op een bepaald moment zou ze voor hem een verklaring hebben afgelegd in haar nadeel. Ze zei dat ze hem bij een incident op straat een paar slagen had gegeven, terwijl dat volgens haar niet zo was. “Ik deed dat op zijn vraag. Ik werd zelf geslagen toen ik met hem wilde praten en belandde in het ziekenhuis”, zei de jonge vrouw op de rechtbank. “Als ik een verklaring zou afleggen in zijn voordeel zou hij onze relatie nog een kans geven. Ik stond er niet bij stil welke gevolgen dat kon hebben.” 

De vrouw vraagt de vrijspraak. Vonnis op 4 augustus.