VIDEO. Leerlingen Bertinus Collectief leven zich uit op StressFactor LIVE

StressFactor LIVE 2019.
LBR StressFactor LIVE 2019.
De leerlingen en leerkrachten van de scholengemeenschap Bertinus Collectief hebben vandaag hun eigen muziekfestival georganiseerd. StressFactor LIVE vond plaats op het terrein van het VTI. “Het werd een fantastisch succes! Zowel de leerlingen als de leerkrachten hebben zich geamuseerd”, zegt leerkracht Alison Bailliu.

Het terrein van het VTI werd voor de gelegenheid omgetoverd tot festivalweide voor StressFactor LIVE. Van 12 tot 16 uur werden alle leerlingen en leerkrachten uit het voltijds onderwijs van het Bertinus Collectief getrakteerd op muziek van Mark with a K & Mc Chucky, Jebroer en 5napback. StressFactor LIVE zet leerlingen en leerkrachten aan de slag om hun eigen muziekfestival in middelbare scholen te organiseren. “Tweeduizend leerlingen en leerkrachten hebben genoten van deze StressFactor LIVE. De sfeer was fantastisch. 5napback mocht de spits afbijten. De weide ging helemaal uit zijn dak met Mark with a K. Een moshpit liet niet lang op zich wachten”, lacht Alison Bailliu, leerkracht in scholengemeenschap Bertinus Collectief. “Jebroer was een geweldige afsluiter, waarbij voor de laatste keer luidkeels werd meegebruld. Jammer van de regenvlaag, maar dat heeft de pret niet kunnen bederven.”

StressFactor LIVE 2019
LBR StressFactor LIVE 2019
De kerngroep van Stressfactor LIVE 2019.
LBR De kerngroep van Stressfactor LIVE 2019.

Zelf georganiseerd

De opbouw van de weide begon al op woensdag. “Alle middelbare scholen van Poperinge werden betrokken bij de organisatie. Een kernteam verzorgde de algemene organisatie en coördinatie. We zijn fier op wat we gerealiseerd hebben. Op de nodige momenten kregen leerlingen vrij om een handje te helpen, want er kwam heel wat bij kijken. De weide ziet er leuk uit met een drank- en eetstand, een lounge om wat uit te rusten… We bouwden ook een tweede podium waar enkele leerlingen de kans kregen hun kunnen te tonen”, vertelt Bailliu. “Het is fijn om te zien dat we alle middelbare scholen van het Bertinus Collectief hebben kunnen samenbrengen op dit festival en dat iedereen geniet.”

Uit het Onze-Lieve-Vrouwe instituut, campus Komstraat, waren Laure Baele, Eline Robaeys en Elien Noppe van de partij. “Het is eens wat anders dan een namiddag in een klaslokaal doorbrengen. Het is zeker voor herhaling vatbaar. Dit meermaals per jaar organiseren mag zeker”, lachen de meisjes. “Het is leuk dat er eens iets voor alle scholen samen georganiseerd werd.”

Laure Baele, Eline Robaeys en Elien Noppe.
LBR Laure Baele, Eline Robaeys en Elien Noppe.
StressFactor LIVE 2019
LBR StressFactor LIVE 2019
Mark with a K.
LBR Mark with a K.
StressFactor LIVE 2019
LBR StressFactor LIVE 2019
StressFactor LIVE 2019
LBR StressFactor LIVE 2019
Jebroer;
LBR Jebroer;
StressFactor LIVE 2019
LBR StressFactor LIVE 2019
De populaire influencer Jamie Lee Six was ook van de partij.
LBR De populaire influencer Jamie Lee Six was ook van de partij.
StressFactor LIVE 2019
LBR StressFactor LIVE 2019Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.