Thematentoonstelling ‘Flyboys’ in bezoekerscentrum Lijssenthoek

Vijf piloten van het 45ste squadron werden neergehaald door Duitse piloten in maart 1917 en liggen daar begraven.
WOI-cel Vijf piloten van het 45ste squadron werden neergehaald door Duitse piloten in maart 1917 en liggen daar begraven.
In het bezoekerscentrum Lijssenthoek in Poperinge kan je vanaf maandag 1 juli tot en met zondag 17 november de thematentoonstelling ‘Flyboys’ bewonderen.

“Op Lijssenthoek rusten 94 vliegeniers verbonden aan de Britse luchtmacht. Het is de grootste concentratie van piloten op een Belgische militaire begraafplaats. De thematentoonstelling zoekt uit hoe dat komt. De vliegvelden rond Poperinge zijn in kaart gebracht en een aantal markante pilotenverhalen komt aan bod”, vertelt Annemie. “De tentoonstelling presenteert ook de namenlijst van de slachtoffers. De namen zijn gegroepeerd volgens vliegveld en eskadron. De eindhalte is Lijssenthoek maar het vertrekpunt van hun noodlottige dag is het vliegveld.”

Het bezoekerscentrum Lijssenthoek is ook na de periode 2014-2018 een trekpleister voor heel wat toeristen, dat blijkt uit de bezoekerscijfers. “Voor deze eerste jaarhelft klokken we af op meer dan 25.000. Dat is slechts 15% minder dan het topjaar 2018. Het WO I-verhaal is een vaste waarde geworden in de beleving van de Westhoek en van Poperinge. Om die dynamiek vast te houden, willen we jaarlijks uitpakken met een thematentoonstelling. Er zijn immers nog vele verhalen verbonden aan deze fascinerende hospitaalbegraafplaats”, zegt Annemie Morisse, WO I-Cel.

‘Piloten op Lijssenthoek Military Cemetery’ van 1 juli tot en met 17 november op bezoekerscentrum Lijssenthoek, Boescheepseweg 35A in Poperinge. Gratis toegang en elke dag te bezoeken van 9 uur tot 18 uur.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.