Testkaravaan in Poperinge: Anderhalve ton minder CO2 uitgestoten

Provincie West-Vlaanderen
Tijdens de Testkaravaan, van 11 tot 26 april, hebben 82 personeelsleden van de stad, het gemeentebedrijf AGB De Kouter en het OCMW, samen 12.000 kilometer op een duurzame manier afgelegd en anderhalve ton minder CO2 de lucht in gestoten.

De Testkaravaan is een initiatief van de provincie West-Vlaanderen om bedrijven te stimuleren de auto minder te gebruiken en duurzamer naar het werk te pendelen. “Jullie hebben twee weken een vervoermiddel kunnen uittesten voor jullie dagelijkse rit van en naar het werk en hopelijk waren de ervaringen positief. Jullie mogen alvast trots zijn op jullie resultaten. 82 personeelsleden hebben zich ingeschreven voor deze campagne. In de afgelopen twee weken hebben zij samen bijna twaalfduizend kilometer op een duurzame manier afgelegd en ongeveer anderhalve ton minder CO2 de lucht in gestoten”, weet gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe (sp.a).

Fietssnelwegen

“Door 65 elektrische fietsen in de testvloot op te nemen, wilde de provincie de deelnemers laten kennis maken met de voordelen van de elektrische fiets voor jullie dagelijks woon-werktraject. De Testkaravaan is dit jaar te gast bij achttien bedrijven en we bereiken met deze campagne 5.500 werknemers. Daarnaast investeert het provinciebestuur al jaren in fietsbevorderende maatregelen. Ook in Poperinge hebben we al heel wat werk verzet: de aanleg van het fietspad tussen Poperinge en Watou en de fietsverbinding tussen Poperinge en Woesten. Hierbij hadden al twee jaar geleden een traject van 3,6 kilometer tussen de Westvleterseweg tot aan de Burgweg aangelegd, nu zijn we bezig met de tweede fase van deze fietsverbinding tussen Poperinge en Woesten door fietspaden in de Poperingestraat tussen de N8 en de Burgweg aan te leggen. De provincie zal in West-Vlaanderen ook een netwerk van fietssnelwegen uitbouwen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.