Stoute Pitte-bierijs beloond met label ‘100% West-Vlaams’

Het Stoute Pitte bierijs van Bart en Hans werd erkend als streekproduct.
Michael Depestele Het Stoute Pitte bierijs van Bart en Hans werd erkend als streekproduct.
Het Stoute Pitte-bierijs van ijssalon L’Heritage uit Poperinge heeft van de provincie het kwaliteitslabel ‘100% West-Vlaams’ gekregen.

Producten die het label 100% West-Vlaams dragen, zijn 100 procent zeker een echt en eerlijk West-Vlaams hoeve- of streekproduct. De lekkernij bevat het Stoute Pitte-bier van brouwer Hans Vandeputte uit Sint-Juliaan bij Langemark-Poelkapelle. “Sinds dit voorjaar wordt het bierijs gemaakt en het is leuk dat we nu deze erkenning mogen ontvangen. Het is een extra boost voor ons product”, zegt Bart Mostaert van ijssalon L’Heritage. “Zelf heb ik al een lange ervaring met het maken van bierijs. Een 20-tal jaar geleden ontwikkelde mijn moeder een recept voor bierijs met Westvleteren. Dat wordt exclusief gemaakt voor het café In de Vrede bij de St.Sixtus-abdij. Sinds deze zomer maak ik ook bierijs voor brouwerij Sint-Bernardus. In hun Bar Bernard serveren ze bierijs met hun Abt 12 en citroensorbet met hun wit bier. Het is leuk om op deze manier te experimenteren”, zegt Bart.

“Ik vind dat we heel wat goede streekproducten hebben en dat moeten we promoten. Bierijs past perfect daarbinnen. Het doet dan ook deugd dat we erkenning krijgen van 100% West-Vlaams.” Het Stoute Pitte-bierijs kan je proeven bij L’Heritage, Grote Markt 19. “Ons bierijs kan dienen als origineel kerstgeschenk. Uiteraard hebben we ook onze geschenkmanden met streekproducten, Westhoekbieren en streekwijnen. Onze ijstaarten mogen natuurlijk ook niet vergeten worden.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.