Stephanie dan toch Prinses Carnaval, ondanks verloren behendigheidsproef

Stephanie Gokelaere volgt Prinses Kimberly ‘Bolle’ op als de nieuwe Prinses Carnaval.
Orde van de Feestneuzen Stephanie Gokelaere volgt Prinses Kimberly ‘Bolle’ op als de nieuwe Prinses Carnaval.
In zaal de Gilde werd Stephanie Gokelaere zaterdag verkozen tot de nieuwe Prinses Carnaval van Poperinge. Even leek ze de titel niet de bemachtigen door het niet-behalen van het aantal gewenste punten voor haar behendigheidsproef, maar dat werd rechtgezet door het organiserende Orde van de Feestneuzen.

De 26-jarige Stephanie Gokelaere, lid van de Orde van de Poperingse Paljasjes, stelde zich dit jaar als enige kandidaat om Prinses Carnaval te worden. Toch wilde dat niet zeggen dat ze zeker was van haar overwinning. Als eindtotaal moest ze 75 procent halen om de titel te krijgen en daar knelde zaterdag het schoentje. De kandidate zette een sterke voorstellings- en muzikale proef neer en ook haar kaartenverkoop was goed. “Voor mijn speech was ik wel wat nerveus, omdat ik wist dat de rijmpjes in mijn tekst een groot risico waren. Voor mijn stunt wist ik dat alles in orde was en dat het vlot zou lopen. De dansers die meehielpen, hebben al wat ervaring dus stress was helemaal niet nodig. Alles is ook goed verlopen. Iedereen was tevreden en ik heb me enorm geamuseerd”, vertelt Stephanie.

M&M’s

Bij de behendigheidsproef, gekozen door het organiserende Orde van de Feestneuzen, liep het wat mis. “Dat het moeilijk zou worden om die proef te doen slagen, wist ik onmiddellijk. Voormalige prinses Stephanie werd mijn tegenkandidaat tijdens de proef. We kregen een bakje met M&M’s. We moesten daaruit vier kleuren kiezen en in vier potjes steken door met een rietje de M&M’s op te zuigen. In elk potje moesten we tien M&M’s van elke kleur krijgen. De eerste die klaar was kreeg honderd procent, de tweede vijftig procent. De hele week had ik last van migraine en dan is hard zuigen aan een rietje geen pretje.” Kandidate Stephanie verloor de proef en kreeg vijftig procent.

Stephanie Gokelaere volgt Prinses Kimberly ‘Bolle’ op als de nieuwe Prinses Carnaval.
LBR Stephanie Gokelaere volgt Prinses Kimberly ‘Bolle’ op als de nieuwe Prinses Carnaval.

Niet eerste keer

“In het verleden verloren nog kandidaten, ikzelf trouwens ook, de behendigheidsproef of supportersproef. We hebben het wel nog nooit meegemaakt dat omwille van een supportersproef een kandidate de gewenste 75 procent niet haalde”, zegt voorzitster Evelyne Devos van de Orde van de Feestneuzen. “Toen de punten werden berekend met de jury kwamen we op 71,5 procent. Het werd heel stil. De jury gaf onmiddellijk aan dat ze haar de titel toch wilden geven omdat haar stunt (84,6%), voorstelling (76,4%) en kaartenverkoop (75%) wel heel goed was. De Feestneuzen moesten hier zaterdagavond over stemmen, omdat het reglement door ons werd opgesteld. Bij de Feestneuzen werd ook onmiddellijk gezegd dat dit eigenlijk niet kan. Na de vele voorbereidingen en geïnvesteerde tijd.. We hebben het zelf allemaal gedaan en wij zouden ons ook bestolen voelen. Uiteindelijk stemden zes Feestneuzen voor deliberatie en drie onthielden zich, maar ze konden zich wel vinden in de beslissing van de meerderheid. Had Stephanie geen 75 procent gehaald door een slechte stunt of voorstelling, of een te kleine kaartenverkoop, dan ging er niet gedelibereerd worden. Daar waren alle Feestneuzen het over eens”, benadrukt voorzitster Evelyne. 

Tegen volgend jaar zullen we het puntensysteem van de prinsenverkiezing moeten herzien

Evelyne Devos, Orde van de Feestneuzen

“Voor volgend jaar hadden we sowieso al veel huiswerk: het zoeken naar een nieuwe zaal en een nieuwe datum. Daarnaast moet ook de wagen onder handen worden genomen. Nu is ook het herzien van het puntensysteem een extra taak geworden.”

Toch prinses

Stephanie mocht zaterdag dan toch de scepter uit handen van Prinses Kimberly ‘Bolle’ ontvangen en mag zich ‘Prinses Carnaval 2019’ noemen. “De Orde van de Feestneuzen hebben hun verantwoordelijkheid genomen en dat hebben ze ook aan iedereen duidelijkheid gemaakt. Ik ben blij dat ik de titel niet werd ontzegd omwille van domme M&M’s”, vertelt Stephanie achteraf.

De kersverse prinses liet de perikelen niet aan haar hart komen en vierde haar titel van Prinses Carnaval tot in de vroege uurtjes. “Hopelijk wordt het een super jaar. Ik heb al een fantastisch campagnejaar achter de rug, hopelijk wordt het komende jaar even mooi.” Volgend jaar heeft de verkiezing Prinses Carnaval na heel wat jaren eindelijk weer twee kandidaten: Griet Defever en Babs Verbrugghe.

Stephanie Gokelaere volgt Prinses Kimberly ‘Bolle’ op als de nieuwe Prinses Carnaval.
Orde van de Feestneuzen Stephanie Gokelaere volgt Prinses Kimberly ‘Bolle’ op als de nieuwe Prinses Carnaval.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.