Stad Poperinge waarschuwt voor diefstallen op het kerkhof

Michael Depestele
Stad Poperinge geeft haar inwoners enkele richtlijnen mee die gelden op het kerkhof en waarschuwt voor diefstallen nabij begraafplaatsen. 

Terwijl mensen het graf van familieleden bezoeken, gaan dieven soms aan de haal met waardevolle voorwerpen die in de wagen blijven liggen. De stad raadt daarom aan om deze niet zichtbaar in de wagen te laten liggen.

De Poperingse begraafplaatsen kregen nog een onderhoudsbeurt van de groendienst. Alles staat klaar voor de bezoekers en ook de chrysantenpinnen werden overal geleverd. De stad vraagt haar inwoners om op de begraafplaatsen rekening met deze richtlijnen:

* Graaf geen putten om chrysanten vast te zetten, daarvoor stelt het stadsbestuur pinnen ter beschikking

* Aan de inkom van de begraafplaatsen staat een standaard waar je een pin kunt nemen om te gebruiken; neem geen pinnen mee naar andere begraafplaatsen

* 1 pin per pot volstaat

* Hou plastic en composteerbaar afval apart

De groendienst ruimt vanaf 1 december alles op. Chrysanten die voor de graven staan worden verwijderd. Alles wat op het graf zelf staat, blijft uiteraard onaangeroerd. Wie eigen materiaal gebruikt voor het graf (bijvoorbeeld pinnen en pothouders dient deze zeker vóór 1 december weer op te halen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.