Stad behoudt subsidie OC De Bollaard

OC De Bollaard opende officieel in april 2018.
Michael Depestele OC De Bollaard opende officieel in april 2018.
De Vlaamse Landmaatschappij kende een subsidie van 150.000 euro toen aan stad Poperinge voor de bouw OC De Bollaard in Watou. In augustus bleek dat het bedrag moest worden teruggestort, want de totale kost bedroeg een miljoen euro en dat strookte niet met een van de voorwaarden om de subsidie te krijgen. Dankzij het bezwaarschrift mag de stad de subsidie houden.

In 2016 diende de stad een subsidiedossier voor de nieuwbouw van OC De Bollaard in. De Vlaamse Landmaatschappij keurde het project eind 2016 goed en kende een subsidie van bijna 150.000 euro toe aan Poperinge. Na een externe audit van de VLM bleek dat de subsidie moest teruggestort worden, wat de stad ook deed. Een van de voorwaarden was dat het project niet meer dan een miljoen euro mocht kosten. Bij de raming was dit het geval, maar die raming werd tijdens de werken overschreden. Tijdens het behandelingsproces werd dat criterium onderzocht en het project werd wel goedgekeurd. Het overschrijden van een miljoen euro werd nooit aangehaald.

De stad diende in samenspraak met de provincie wel een bezwaarschrift in en dat resulteert nu in een overeenkomst tussen de stad, de VLM en de provincie. De subsidie, zowel het teruggevorderde deel als het toegezegde maar nog niet uitbetaalde bedrag, wordt (terug)betaald aan de stad.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.