Spooroverweg in Sint-Jansstraat is definitief gesloten

De spooroverweg in de Sint-Jansstraat is afgezet met betonblokken en een hek.
LBR De spooroverweg in de Sint-Jansstraat is afgezet met betonblokken en een hek.
De spooroverweg in de Sint-Jansstraat is definitief afgesloten. Spoorwegbeheerder Infrabel begon eind september met onderhoudswerken, maar wilde de overweg ook afsluiten. Het stadsbestuur ging aanvankelijk akkoord, maar kwam op haar stappen terug na protest van buurtbewoners.

De mogelijke sluiting lokte heel wat reacties uit bij omwonenden op een infovergadering. Het stadsbestuur kwam uiteindelijk op haar stappen terug na het protest van de buurtbewoners en gaf een negatief advies. “Ik vrees dat Infrabel zijn goesting zal doen”, sprak burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) tijdens de gemeenteraad van begin oktober. “De spoorwegbeheerder is eigenaar van zowel de spoorweg als de berm en heeft onze goedkeuring niet nodig om de overweg af te sluiten. Toch is dit negatief advies een minpunt voor Infrabel.”

De spooroverweg in de Sint-Jansstraat is afgezet met betonblokken en een hek.
LBR De spooroverweg in de Sint-Jansstraat is afgezet met betonblokken en een hek.

De betonblokken aan de overweg laten weinig aan de verbeelding over. De spooroverweg is gesloten. Dat staat ook te lezen op de website van Infrabel: “Om de veiligheid van het treinverkeer te verhogen, wordt de overweg in de Sint-Jansstraat definitief gesloten. De overweg is door zijn korte bocht een gevaarlijk punt. Verder vernieuwen we ook de rails en de ballast van de overweg.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.