Smoefelen en Roefelen: fietsen, proeven en genieten

Fietstocht 'Smoefelen en Roefelen': fietsen, proeven en genieten
Toerisme Poperinge Fietstocht 'Smoefelen en Roefelen': fietsen, proeven en genieten
Op zondag 19 mei organiseert Toerisme Poperinge een gratis fietstocht waarbij je de verborgen pareltjes uit elk dorp ontdekt en onderweg proef je verschillende streekhapjes.

De fietstocht ‘Smoefelen en Roefelen’ is een tocht van 39 km en start aan het Hopmuseum in Poperinge. “Tijdens de rit haalt ieder dorp zijn beste troeven boven. Onderweg ontdek je verborgen pareltjes die speciaal worden opengesteld op vertoon van je inschrijvingskaart. Verschillende horecazaken bieden onderweg een streeklunch aan of bieden gratis een streekhapje aan op vertoon van je inschrijvingskaart”, zegt Liese Lannoye van Toerisme Poperinge.

Volgende horecazaken en bezienswaardigheden nemen deel:

* Bij aankoop van een streekbiertje in café De Stadsschaal krijg je een toastje met hoppepaté en Houblonesseconfituur aangeboden.

* In Kasteeldomein De Lovie (Poperinge) kun je uitzonderlijk de oorlogsbarak bezichtigen. Ingang via de Chinese Poort.

* In volkscafé De Havermuis ontvangt Bertin je met allerhande streekbiertjes. Kies bij aankoop van een biertje een biergadget naar keuze.

* Café De Helleketel biedt een portie streekkaas aan bij aankoop van een streekbiertje.

* In Het Ovenhuis in Watou geniet je van een ambachtelijke droge worst bij aankoop van een consumptie.

* In Den Gouden Arend, de nieuwe brouwerij in Roesbrugge, word je verwend met een heerlijke sandwich of eclair bij aankoop van een van hun eigen biertjes.

* Bij Stefan’s Pottery kan je genieten van een fris drankje en kan je zien hoe pottenbakker Stefan te werk gaat. Voor slechts 12 euro volg je zelf een initiatie pottenbakken.

* Camping ’t Bardehof verwent je met ijsjes. Bij aankoop van een bolletje ijs, krijg je er eentje gratis bij.

* Café Le Cadran biedt bij aankoop van een streekbiertje een bordje met heerlijke streekhapjes aan.

Wie graag onderweg picknickt, kan een picknickrugzak met streekproduchten van L’Héritage bestellen via: https://lheritage.be/nl/product-categorie/streekpicknick/picknickpakketten/.

Tussen 10 uur en 14 uur kun je je gratis inschrijven aan het Hopmuseum, Gasthuisstraat 71, en ontvang je een fietskaart met de route en de deelnemende horecazaken en bezienswaardigheden. Meer info via www.toerismepoperinge.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.