Scholieren krijgen dodehoeklessen op parking Colruyt

Dodehoeklessen op parking Colruyt Poperinge.
LBR Dodehoeklessen op parking Colruyt Poperinge.
Colruyt Poperinge heeft opnieuw dodehoeklessen georganiseerd voor scholieren. Op de parking van het filiaal haalden vrachtwagenchauffeurs van de winkel de gevaren in het verkeer aan en de politie stelde een fietsparcours op en bracht een promillebril mee.

Vier dagen werd het vijfde en zesde leerjaar uit Groot-Poperinge en randgemeenten uitgenodigd op de parking van Colruyt Poperinge. “Onze winkel ligt in het centrum, dus veel kinderen passeren hier op drukke momenten of wanneer vrachtwagens komen lossen. Een van onze vrachtwagenchauffeurs legt de kinderen uit welke gevaren er zijn in het verkeer en waar de leerlingen zich vooral niet mogen bevinden ten opzichte van een vrachtwagen. We willen hen op een veilige manier laten kennismaken met een vrachtwagen”, zegt Frankie Bouton van Colruyt. 

Het is ondertussen al de derde keer dat Colruyt Poperinge dodehoeklessen organiseert. “Deze keer komen er dertien scholen langs, goed voor vijfhonderd leerlingen. We krijgen er steeds positieve reacties op. Colruyt zet zelf erg in op verkeersveiligheid, maar we merken dat scholen er ook steeds bewuster mee omgaan”, vult gerant Joke Vermeersch aan.

De vrachtwagenchauffeurs van Colruyt leerden de scholieren de gevaren van een vrachtwagen.
LBR De vrachtwagenchauffeurs van Colruyt leerden de scholieren de gevaren van een vrachtwagen.

De leerlingen mogen zelf plaatsnemen in de vrachtwagen, zodat ze kunnen zien wat een vrachtwagenchauffeur ziet en vooral niet ziet. De politiezone kwam ook langs met een fietsparcours en een promillebril. De kinderen konden door de bril ervaren hoe je gezichtsvermogen is als je gedronken hebt. 

Vrije basisschool Onze Ark uit Woesten kwam maandagmiddag langs. “In de klas kunnen we hen leren over verkeersveiligheid en dode hoek, maar dat is theorie, hier staat een vrachtwagen en kunnen ze alles met eigen ogen ontdekken”, zeggen de juffen.

De kinderen konden ook een fietsparcours uitproberen.
LBR De kinderen konden ook een fietsparcours uitproberen.
De kinderen konden ook een fietsparcours uitproberen.
LBR De kinderen konden ook een fietsparcours uitproberen.
De kinderen konden ook een fietsparcours uitproberen.
LBR De kinderen konden ook een fietsparcours uitproberen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.