Schepen steekt handen uit de mouwen in zorgsite Proventier

Schepen Bryan Vanderhaeghe (Samen) steekt de handen uit de mouwen in rusthuis Proventier en lokaal dienstencentrum de Bres.
Samen Poperinge Schepen Bryan Vanderhaeghe (Samen) steekt de handen uit de mouwen in rusthuis Proventier en lokaal dienstencentrum de Bres.
Schepen voor Sociale Zaken Bryan Vanderhaeghe (Samen) is donderdag aan de slag gegaan in rusthuis Proventier en lokaal dienstencentrum de Bres. De Vereniging voor Vlaams Steden en Gemeenten riep deze week alle mandatarissen op om met hun eigen zorgdiensten mee te lopen. 

De bewoners van OCMW-rusthuis Proventier in Poperinge kregen donderdag een nieuw personeelslid te zien. Schepen van Sociale Zaken Bryan Vanderhaeghe (Samen) ging voor een dag aan de slag bij een aantal stadsdiensten. Dat deed hij ter gelegenheid van de ‘Expeditie zorg’. Daarmee wil de Vereniging voor Vlaamse Steden en Gemeenten de nieuwe besturen warm maken om te blijven investeren in een kwalitatief zorgaanbod.

De schepen hielp mee in het rusthuis, ging mee maaltijden aan huis brengen, werkte mee in het sociaal restaurant en dienstencentrum de Bres. “Een interessant initiatief die we de komende jaren zeker nog kunnen herhalen”, vindt de schepen, die in het verleden OCMW-raadslid was. “Het is een unieke manier om de eigen diensten en de mensen waarmee ze werken te leren kennen. Ik heb er heel wat inspiratie voor de komende legislatuur uit gehaald. Het leert me nog eens hoe belangrijk een kwalitatief zorgaanbod is.”

Schepen Bryan Vanderhaeghe (Samen) steekt de handen uit de mouwen in woonzorgcentrum Proventier en lokaal dienstencentrum de Bres.
Samen Poperinge Schepen Bryan Vanderhaeghe (Samen) steekt de handen uit de mouwen in woonzorgcentrum Proventier en lokaal dienstencentrum de Bres.
Schepen Bryan Vanderhaeghe (Samen) steekt de handen uit de mouwen in woonzorgcentrum Proventier en lokaal dienstencentrum de Bres.
Samen Poperinge Schepen Bryan Vanderhaeghe (Samen) steekt de handen uit de mouwen in woonzorgcentrum Proventier en lokaal dienstencentrum de Bres.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.