Samenwerking tussen stad en De Mandel voor Sint-Michielscomplex

De stad Poperinge is eigenaar van het geklasseerde Sint-Michielscomplex gelegen op de hoek van de Duinkerkestraat met de Werf, palend aan de Sint-Annastraat. Met de sociale bouwmaatschappij De Mandel zal een samenwerking worden opgestart om dit complex te renoveren tot 19 sociale en een viertal private appartementen.

De samenwerkingsovereenkomst lag op tafel tijdens de laatste gemeenteraad. "Het einde van de lijdensweg van dit gebouw", klinkt het bij burgemeester Christof Dejaegher.

Bibliotheek

In 1994 werd het gebouw beschermd als monument. In deze gebouwen waren vroeger de Bibliotheek en de Stedelijke Kunstacademie gevestigd. In 2006 verhuisde de bib naar de nieuwbouw 'De Letterbeek' in de Veurnestraat. Drie jaar later werd beslist om de gebouwen van het Sint-Michielscomplex niet verder open te stellen voor de Kunstacademie. De academie werd ondergebracht in de gebouwen van het ziekenhuis langs de Oostlaan. De gebouwen van het Sint-Michielscomplex zijn niet meer in gebruik en in slechte staat. Om instorting te voorkomen is het gebouw gestut en er zijn spankabels aangebracht om het uiteenwijken van de buitenmuren tegen te gaan. Binnen de samenwerkingsovereenkomst staat De Mandel in voor het begeleiden van de studieopdracht. (LBR)