Roofvogelwandeling Sixtusboscomplexen en Couthof

Of de Rode Wauw kan worden gespot in de Sixtusbossen is te betwijfelen, maar je kan wel op zoek naar de buizerd, de sperwer en de torenvalk.
Bart Leye Of de Rode Wauw kan worden gespot in de Sixtusbossen is te betwijfelen, maar je kan wel op zoek naar de buizerd, de sperwer en de torenvalk.
Op zondag 19 januari organiseert natuurpunt Poperinge-Vleteren een roofvogelwandeling in en rond de Sixtusboscomplexen en Couthof. 

“Jaarlijks worden in deze periode roofvogeltellingen georganiseerd in Vlaanderen”, zegt Guido Quaghebeur, voorzitter Natuurpunt Poperinge-Vleteren. “We wandelen in en rond de Sixtusboscomplexen op zoek naar roofvogels, zoals buizerd, sperwer en torenvalk. Mogelijk worden ook een van de schaarsere soorten zoals slechtvalk, blauwe kiekendief of havik gezien. Doel van de telling is een vergelijking te kunnen maken met voorgaande jaren. Ook kan zo de winterpopulatie in onze regio van elke soort vastgesteld worden.”

Kledij en schoeisel aanpassen aan de weersomstandigheden, verrekijker is een must. Er wordt om 14 uur verzameld aan de nieuwe parking nabij de Sixtusboscomplexen, op de hoek Leeuwerikstraat-Canadaweg in Poperinge. Gratis voor leden Natuurpunt, niet leden betalen 2 euro. Info bij Guido Quaghebeur op 057/33 79 78 of www.natuurpunt-poperinge-vleteren.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.