RESTO. Wij gingen proeven bij Hartig

Hartig - Het terras.
LBR Hartig - Het terras.
Bram Debacker (24) en zijn partner Jolien Rubrecht (28) openden in mei restaurant Hartig in de Gasthuisstraat. De vaste kaart wordt telkens aangevuld met een weeklunch, een maandmenu en suggesties.

In het restaurant Hartig is er plaats voor 42 hongerigen. Wanneer mijn man en ik willen reserveren om op vrijdagavond te eten, is er jammer genoeg geen plaats meer. Aangezien er ook lunch wordt geserveerd, gaan we op een zaterdagmiddag. We worden onthaald door gastvrouw Jolien en besluiten om plaats te nemen op het gezellige binnenterras waar er enkele tafeltjes staan.

Bram en Jolien openden hun restaurant 'Hartig' in de Gasthuisstraat.
LBR Bram en Jolien openden hun restaurant 'Hartig' in de Gasthuisstraat.

Als aperitief kies ik een veilig glaasje cava en mijn man gaat voor zijn standaardglas picon. Leuk detail is dat er twee opties zijn. Er is een zoete picon gemaakt door Bram, en Jolien creëerde de bittere picon. Terwijl het niet zozeer mijn mans smaak is, gaat hij voor de bittere picon van Jolien en dat valt verrassend goed mee. Tijdens het aperitief worden we getrakteerd op een Hollands maatje met zure room en tomaat garnaal. Lekkere hapjes, zeker. Als enigen zitten we buiten, maar gastvrouw Jolien komt geregeld een kijkje nemen of alles naar wens is.

Tartaar van zalm (16 euro) en de suggestie van de dag, carpaccio van limousin (17 euro), worden onze voorgerechten. De tartaar van zalm is mooi geserveerd en ziet lekker uit. De tartaar, coquille, wasabi en citrus proeven luchtig en fris. Mijn man krijgt een goed gevuld bord van carpaccio van limousin en hij is onder de indruk.

Hartig - het wachtbordje
LBR Hartig - het wachtbordje

Ook zijn hoofdgerecht - steak limousin (22 euro) met bearnaisesaus, geserveerd met een slaatje en verse frietjes - is een schot in de roos. De steak is heel zacht, smelt volgens mijn echtgenoot op de tong en de bearnaisesaus smaakt vers. Dat laatste geldt evenzeer voor de frietjes. 

Als hoofdgerecht koos ik voor de brasburger (17 euro) met spek, ei en kaas, vergezeld door verse frietjes en een slaatje. Een grote vleeseter ben ik niet, maar de burger is heerlijk. Een stevige brok vlees, maar zacht en sappig.

Hartig - voorgerecht tartaar van zalm
LBR Hartig - voorgerecht tartaar van zalm

Onze maaltijd sluiten we af met een kopje koffie en ik trakteer mezelf op een dame blanche (8 euro). Hartig is een restaurant waar we zeker zullen terugkeren. Lekker eten, correcte bediening en de prijs valt heel goed mee: meer hoeft dat niet te zijn.

Hartig - hoofdgerecht brasburger
LBR Hartig - hoofdgerecht brasburger
Hartig - dessert dame blanche
LBR Hartig - dessert dame blanche

Onze score:

eten: 8/10

bediening 8/10

comfort: 9/10

voorgerecht: 12 euro - 19 euro

hoofdgerecht: 14 euro - 31 euro

nagerecht: 5,5 euro - 10 euro

Gasthuisstraat 45 - 8970 Poperinge - 057/36.35.36 - www.restohartig.be

Resto Hartig is geopend op dinsdag van 18 uur tot 21 uur en op woensdag en donderdag van 11.30 uur tot 14 uur en van 18 uur tot 21 uur. Vrijdag en zaterdag kun je er eten van 11.30 uur tot 22 uur en op zondag van 11.30 uur tot 15 uur. Op maandag is het restaurant gesloten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.