Poperingse webshop KoKet bundelt 400 lokale producten: “Van de producent rechtstreeks naar de consument”

De initiatiefnemers van KoKet.
KoKet De initiatiefnemers van KoKet.
De webshop KoKet bundelt meer dan vierhonderd lokale producten. “De consument kan die online kopen en op een vaste afhaaldag ophalen”, zegt Bart Mostaert van ijssalon l’Héritage.
De webshop KoKet bundelt meer dan vierhonderd lokale producten.
KoKet De webshop KoKet bundelt meer dan vierhonderd lokale producten.

KoKet staat voor korte keten en de initiatiefnemers willen lokale producten rechtstreeks bij de consument krijgen. “Bij KoKet bestel je al je lokale producten uit je streek op één plaats, namelijk onze webshop. Wekelijks wordt het aanbod door de producenten zelf aangepast”, zegt Bart Mostaert van ijssalon l’Héritage in Poperinge. “Veel mensen zijn overtuigd van de korte keten, maar bij verschillende producten langsgaan, ziet niemand zitten en daar heeft ook niemand tijd voor. Via KoKet vinden ze alle producten op één plaats. Daar kunnen ze alles bestellen en op één vast moment hun box ophalen. Op Koket.be kunnen klanten zien van wie het product komt en waar het gemaakt werd. Alle producten zijn vers en doordat we op bestelling werken, hebben we ook geen overschotten.”

De webshop telt 25 producenten die samen meer dan vierhonderd producten aanbieden. “We zijn tevreden met ons aanbod, maar het assortiment blijft groeien. Onze visie is om de producenten zo dicht mogelijk bij de consument te houden. We zijn met KoKet gestart in Poperinge, maar binnenkort volgen er meer afhaalpunten.”

De webshop KoKet bundelt meer dan vierhonderd lokale producten.
KoKet De webshop KoKet bundelt meer dan vierhonderd lokale producten.

Volgens de seizoenen

KoKet volgt ook de seizoen. “Tomaten zul je bij ons niet het hele jaar vinden, want dat kan eigenlijk niet. We kiezen er bewust voor geen producten via grootdistributie aan te kopen, want dat past niet binnen korte keten. Het is dus perfect mogelijk dat bepaalde producten alleen in een bepaald seizoen beschikbaar zijn of dat een product beperkt beschikbaar is”, gaat Bart verder.

Het aantal bestellingen ligt ondertussen hoger dan verwacht. “De mensen vinden makkelijk hun weg naar ons. We hadden gehoopt op ongeveer vijftig bestellingen per week, maar ons minimum ligt op 65 en het maximum op 100, dus daar zijn we uiteraard heel tevreden mee. De prijzen voor de producten zijn gelijklopend met de prijs die je bij de producent zou betalen.”

Vanaf 1 juli haal je je korte keten box op in de Engelstraat 10 in Poperinge. Meer informatie op www.koket.be.