Poperingenaar lid van illustere 'Magic Circle'

PRESTIGIEUZE GOOCHELCLUB TELT WERELDWIJD SLECHTS 1.300 LEDEN

Goochelaar Stijn en zijn vrouw Ilse met hun magische speelkaarten.
Foto Eric Flamand Goochelaar Stijn en zijn vrouw Ilse met hun magische speelkaarten.
Goochelaar Stijn Deman van Ballonnino uit Poperinge behoort sinds kort officieel tot de prestigieuze club 'The Magic Circle'. De club telt wereldwijd slechts 1.300 leden. "Ik moest in Londen een examen afleggen voor allerlei bekende goochelaars, zelfs de Britse ster Dynamo kwam even kijken", zegt Stijn.

De Poperingenaar begon vier jaar geleden met zijn goochelshow. "Mijn partner Ilse en ik deden zelf al veel kinderfeestjes met Ballonnino, ons partyconcept met ballonnen, grime en animatie", zegt Stijn. Na een verjaardagsfeestje voor zijn petekind had hij de smaak van het goochelen te pakken. "Ik volgde lezingen in binnen- en buitenland, maar ook privélessen. Ik ging naar alle mogelijke goochelshows en trad zoveel mogelijk op, want al doende leert men. Het ging absoluut niet van een leien dakje, maar ondertussen hebben mijn vrouw en ik een kinder- en familieshow en een volwassen show uitgewerkt."

Schouderklopjes

Op citytrip in London, twee jaar geleden, woonde hij een show bij in het gebouw van The Magic Circle. "Ik was meteen verkocht. De setting. Het intieme van het goochelen. Alles gebeurde zo dichtbij. Hier wilde ik bijhoren", vertelt de goochelaar. Slechts 1.300 leden maken deel uit van The Magic Circle. De bekendste is de Brit Dynamo. "Ik kon ook niet zomaar lid worden. Eerst moet je de groep leren kennen. Daarna woon je enkele avonden bij en pas daarna mag je examen doen. Eerst een interview, met erna een optreden voor allemaal bekende goochelaars. Op 12 juni deed ik mijn examen. Er waren nog drie andere kandidaten, dus ik had wel wat zenuwen, want die waren allemaal van Engeland zelf. Het deed raar om voor die grote namen te moeten optreden, zelfs Dynamo is even op mijn examen geweest. Het is gelukt en dat gaf een grote voldoening. Ik kreeg na mijn performance een groot applaus en vele schouderklopjes."

M.M.C.

Pas in juli kreeg Stijn het verlossende nieuws. "Ik werd gecontacteerd met de melding dat ik geslaagd was en dat was een opluchting. Nu mag ik mezelf M.M.C. noemen, Member of the Magic Circle. Dit wil zeggen dat ik toegang krijg tot hun website en hen om hulp kan vragen." Stijn heeft nu nog meer ambitie. "We hebben een nieuwe website gelanceerd, www.austynmagic.be, maar we organiseren ook een goochelshow. Anderhalf uur entertainment. Normaal treden wij altijd privé op, maar nu doen we het anders. De eerste show was vlug volgeboekt en daarom is er nog een tweede op 28 oktober in cc Ghybe in Poperinge. Het eerste deel is een onemanshow met de nodige humor, mentalisme, producties,... Het tweede deel is met mijn vrouw als assistente, dan draait het vooral om illusie."


Kaarten kosten 10 euro, meer info via info@austynmagic.be.