Peukenraapactie op Sinksenfeesten: 3.000 verzamelde peuken in 2 uur tijd

Peukenraapactie op Sinksenfeesten
LBR Peukenraapactie op Sinksenfeesten
Met de campagne ‘peuk in de pocket’ gaat de stad de strijd aan tegen peuken op de grond. Op de Sinksenfeesten werden zondag peuken-etuis uitgedeeld en werd er gedurende 2 uur een peukenraapactie georganiseerd. “Een 30-tal vrijwilligers raapten 3.000 peuken op in twee uur tijd”, zegt schepen Ruth Vandenberghe.

Op de verlaagde Leieboorden werd om 16 uur gestart met de grote peukenraapactie. In twee uur tijd werden 3.000 peuken opgeraapt”, zegt schepen van Nette Stad Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester). “Een 15-tal vrijwilligers schreven zich op voorhand in om te helpen, maar uiteindelijk was er een groep van een 30-tal mensen op pad. Er werden gratis peuken-etuis uitgedeeld, omdat we de mensen echt willen sensibiliseren.”

Peukenraapactie op Sinksenfeesten
LBR Peukenraapactie op Sinksenfeesten

Vanaf september gaat de harde aanpak van start met GAS-boetes van 55 euro. “Tegen rokers ben ik niet, maar het gedrag van bepaalde moet anders. 3.000 peuken in twee uur tijd, dat is echt wel veel. Van rokers heb ik vernomen dat ze de peuken-etuis een goed idee vinden. Het etui is brandveilig en hittebestendig. Volgens rokers kunnen ze er een tiental peuken in kwijt.”

In een afvalcontainer of bij het restafval kan je het etui ledigen en daarna weer hergebruiken. “ Rond 86 rioolputjes werd er al een logo met de boodschap ‘Hier begint de zee. Niets ingooien aub’ aangebracht. Van horecabazen heb ik ook vernomen dat ze een voorstander zijn van de peuken-etuis en dat ze ermee aan de slag zullen gaan. Naast de peuken-etuis zullen we ook inzetten op dertig extra asbaktegels. Er worden ook dertig wandasbakken voorzien.”

Peukenraapactie op Sinksenfeesten
LBR Peukenraapactie op Sinksenfeesten2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Kevin De Cuyper

    Ik denk dat Laurenz het artikel en het nieuws van de stad niet goed gelezen/gevolgd heeft. Er zijn reeds meer dan 30 peukentegels en 15 wandasbakken geplaatst in groot Kortrijk. En er komen er nog veel meer ... vooraleer commentaar spuwen , de artikels lezen en background checken .

  • Laurenz Dendauw

    Dan is het dringend dat stad Kortrijk asbakken plaats zoals in vele andere steden waar dit al jaren zo is!!!