Oppositie vraagt snellere aanpak van de Weeuwhofsite: “Huisjes zijn in te slechte staat om nog bewoond te worden”

Johan Lefever op de Weeuwhofsite
Michael Depstele Johan Lefever op de Weeuwhofsite
Raadslid Johan Lefever (Open VldD) wil dat het stadsbestuur de Weeuwhofsite sneller aanpakt.

“Persoonlijk vind ik dat het bestuur te lang talmt over de aanpak van de Weeuwhofsite. Gezien de toestand van het geheel is een aanpak dringend als we de erfgoedwaarde niet willen laten verloren gaan. Het beheersplan Weeuwhof werd al in november 2018 goedgekeurd. We zijn een jaar na datum en er werd nog niets ondernomen. Wat houdt het bestuur tegen om een ontwerper aan te stellen?”, vraagt raadslid Lefever zich af. “Een aanpak van deze historische en toeristische site lijkt me dringend gezien de algemene toestand. Huisjes zijn aan renovatie toe. Er is een vochtprobleem, nieuwe vloeren zijn nodig en de buitenafwerking van gevels moet aangepakt worden. Ook alle comfort moet vernieuwd worden. De huisjes scoren ondermaats en zijn eigenlijk onbewoonbaar. Het is van belang dat de typische karakteristieken architecturaal bewaard blijven. Bij mogelijke herbestemmingen mogen geen functies uitgesloten worden. Ook de binnentuin moet opgewaardeerd worden.”

De Weeuwhofsite.
Michael Depstele De Weeuwhofsite.

“Momenteel zijn zes huisjes verhuurd. Als er iemand vertrekt, zullen we de huisjes niet meer verhuren wegens het gebrek aan comfort”, reageert schepen Bryan Vanderhaeghe (Samen). “Misschien kunnen de huisjes een dagfunctie krijgen. We zullen eerst beslissen wat we ermee zullen doen en dan pas zal een ontwerper worden aangesteld.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.