Opening nieuw stuk ring is historisch moment

De Noordlaan werd officieel geopend door minister Hilde Crevits.
Foto Michael Depestele De Noordlaan werd officieel geopend door minister Hilde Crevits.
De opening van de nieuwe Noordlaan in Poperinge was gisteren een historisch moment. Het dossier rond de doortrekking van de ring, dat al 39 jaar aansleept, werd hiermee eindelijk afgewerkt. "De overlast door het verkeer zal nu sterk verminderen", aldus burgemeester Christof Dejaegher (CD&V).

Tussen de Veurnestraat en de Krombeekseweg werd de ring de afgelopen maanden met 1,2 kilometer doorgetrokken. Het nieuwe stuk ring moet de bereikbaarheid van de wijken, de bedrijven en De Lovie verbeteren. Het verkeer moet nu niet langer door de smalle Sint Bertinusstraat.


"In april 1975 werd het laatste stukje ring, namelijk de Oostlaan, afgewerkt", vervolgt Dejaegher. "De verdere aanleg bleef toen steken en dat maar liefst 39 jaar lang. Deze dag is dus op zijn minst historisch te noemen. Uiteraard werd er in de loop der jaren wel flink gewerkt aan de ring, in tal van opzichten. Maar van een uitbreiding en een doortrekking was er nooit meer sprake. Dat het nu eindelijk zo ver is, is een meerwaarde voor de stad. De verkeerssituatie zal zeker verbeteren."


Het project maakt deel uit van een reeks belangrijke investeringen in de provincie. "De realisatie van de Noordlaan smaakt duidelijk naar meer. Het doet ons ervan dromen om ook de laatste 800 meter van de ring te kunnen voltooien. De Westhoek en Poperinge hebben deze impulsen echt nodig. Al zijn we natuurlijk tevreden met de opening van de Noordlaan. Ik wil de Vlaamse overheid dan ook bedanken", besluit de burgemeester.

Belangrijke realisatie

"De vernieuwde ring zal bijdragen tot een betere mobiliteit, meer verkeersveiligheid en een verhoogde leefbaarheid van Poperinge", zegt ook Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V). "Het is een belangrijke realisatie voor Poperinge en de Westhoek." (BLI)