OCMW Poperinge, ziekenfondsen en centrum algemeen welzijnswerk gaan beter samenwerken

Schepen Bryan Vanderhaeghe
Michael Depestele Schepen Bryan Vanderhaeghe
Het OCMW van Poperinge gaat in de toekomst nauwer samenwerken met de mutualiteiten en het centrum algemeen welzijnswerk (CAW). Op die manier wil men een breed onthaal creëren dat de dienstverlening moet verbeteren.

Schepen voor Sociale Zaken Bryan Vanderhaeghe (Samen) verwacht veel van het project. “We kennen in Poperinge een sterke vergrijzing en een stijgende zorgvraag bij zieken, gehandicapten en bejaarden. Heel vaak zitten deze mensen met vragen over waar ze het best terecht kunnen voor een bepaalde dienstverlening. Dit kan zowel materiële, psychologische, juridische of zorg gerelateerde hulp zijn. Met het breed onthaal hebben we de ambitie om de toegankelijkheid van hulp voor de burger te verhogen. Het moet een adviespunt zijn dat zoekt naar juiste antwoorden op vragen van zorgbehoevenden in hun zoektocht naar hulp. Ook kan men helpen bij mensen die zich zorgen maken over mensen in hun wijk of buurt.”

Er komt geen nieuw fysiek loket, maar het gaat om een samenwerking van verschillende diensten. “De bedoeling is dat medewerkers van de verschillende partners makkelijker met elkaar kunnen in contact komen. De psychosociale hulp van het CAW is heel vaak welkom bij een zieke die zich aanmeldt bij de mutualiteit. En de sociale dienst van ons OCMW kan de zieke belangrijke informatie bezorgen over bepaalde rechten.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.