Nieuwe Poperingse frietfabriek opent in 2021 en zal jaarlijks 175.000 ton frieten produceren

De bouw van de nieuwe frietfabriek is begonnen.
Michael Depestele De bouw van de nieuwe frietfabriek is begonnen.
Het startschot voor de werken aan de nieuwe frietfabriek van Aviko is gegeven. De eerste symbolische paal werd in de grond geheid in de Nederlandlaan op industriezone Sappenleen in Poperinge. “In september 2021 nemen we de nieuwe fabriek in gebruik en zullen we  175.000 ton diepgevroren frieten per jaar produceren”, weet manager Philippe Debruyne.

Aviko is een van Europa’s grootste producenten van aardappelproducten. In de Poperingse deelgemeente Proven heeft Aviko al een fabriek Eurofreez’. “Na evaluatie van de mogelijkheden bleek Poperinge het meest geschikt te zijn voor onze uitbreiding”, zegt Philippe Debruyne, plant manager van Aviko België. “Deze zaak draait al sinds begin 2010. Toen al rees de vraag waar we konden uitbreiden. Door de ligging en de mobiliteit bleek Proven geen geschikte locatie. Enkele jaren later werd bedrijventerrein Sappenleen in Poperinge ontwikkeld en dat was dan weer wel een geschikte kans. In Proven loopt de samenwerking met het stadsbestuur van Poperinge en de buurtbewoners goed en dat willen we ook zo houden.” 

De Poperingse architect Luc Vandewyckel tekende de plannen voor de gebouwen.

Zo zal de nieuwe Poperingse frietfabriek van Aviko er uitzien.
Architect Luc Vandewyckel Zo zal de nieuwe Poperingse frietfabriek van Aviko er uitzien.

Afzetmarkt

Aviko behoort tot de vier grootste aardappelverwerkende producenten ter wereld met activiteiten in meer dan 110 landen en productielocaties in Nederland, Duitsland, België, Zweden, Polen en China. Het bedrijf maakt deel uit van Royal Cosun, een agro-industriële coöperatie en producent van producten en ingrediënten voor voeding, non-food toepassingen en chemie. Aviko Proven voert diepgevroren frites en aardappelvlokken uit naar West-Europa, Azië en Zuid-Amerika.

Solliciteren

De eerste paal voor de nieuwe fabriek in Poperinge ging deze week de grond in. “Eind september 2021 willen we van start gaan in de nieuwe fabriek. Die zal een een capaciteit van 175.000 ton diepgevroren frieten en 11.000 ton aardappelvlokken per jaar hebben. We zullen werken in een vijfploegensysteem met honderd werknemers.  Vanuit onze fabriek in Proven zullen veertig tot vijfenveertig werknemers verhuizen naar de fabriek in Poperinge”, besluit Debruyne. “De volledig frietlijn zal van Proven naar Poperinge verhuizen. In Proven zal ruimte gecreëerd worden om nieuwe specialiteiten te introduceren.” Solliciteren kan op werkenbijaviko.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.